Birlik beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde Bordo Mavili taraftarlar gereken tüm hassasiyeti göstererek Avni Aker’in tribünlerinde çok güzel işler yaptı.

Maç öncesi dağıtılan Türk Bayrakları, hoparlörden çalan Ölürüm Türkiye’m müziği ve Ankara tezahüratları tüylerimizi diken diken etti.

Hain teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizin mesajlarının verildiği Avni Aker’de Trabzonspor Beşiktaş’a karşı 65 dakikalık oynayabildi.

İlk yarıda defansı ve orta sahası ile dökülen Beşiktaş’a karşı Bordo Mavili oyuncular klasik hastalığına yakalandı.

Pozisyon üretemedi..

Şu bir gerçek ama ilk yarıda Trabzonspor iyi oynadı, gerçekten iyi oynadı.

Mücadele etti, istedi..

Yusuf’un performansı ilk yarının göze çarpan olaylarındandı..

Mustafa ve Douglas’ta bir pozisyon harici kusursuz oynadı diyebiliriz.

Beşiktaş’ın sürekli göbekten gelmek istese de orta sahada da üstünlük kuran Trabzonspor bulduğu fırsatlardan da yararlanamadı ya da başka bir deyişler basit hatalar yaptı..


Görevini sahada eksiksiz olarak yapan taraftarının desteği ile 2.Yarıya çıkan Hami’nin öğrencileri yine çeşitli varyasyonlarla Beşiktaş kalesine gitmeye çalıştı ve herkesin beklentisi gelecek goldü.

Ta ki Cardozo, Sefa değişikliği olana kadar..

Bu dakikadan sonra olanlar oldu..

Maç boyu pek ileri çıkmayan Beşiktaş bekleri ileri çıkarak top taşımaya başladı.

Üst üste Beşiktaş’ın yüklenmesi sonucu Okay ve Aytaç’ın kaçak oyunları ve pas hataları eklenince Trabzonspor için tehlike çanları çalmaya başladı.

Oyuna herhangi bir müdahalede bulunamayan Hami Mandıralı çaresiz kalınca önce Esteban harikalar yarattı sonra Gomez affetmedi..

Beşiktaş’ın 2. Yarıdaki hareketli oyunu, ayağa kısa pasları Bordo Mavili oyuncuların adeta fişini çekti.

Cardozo’nun oyundan alınışı sonrası ilerde top tutamayıp neredeyse tüm hava topları rakibe hediye edilmesinin bedeli acı oldu.

Şenol Hoca’da hocalık bilgisi dahilinde Cenk yerine Tolgay’ı oyuna sokarak önce  oyunun kontrolünü eline aldı ardından ligin en beceriksiz oyuncusu Olcay’a gol attırdı.

Sonuç olarak bir hiç uğruna giden bir puan oldu.

Böylesine soğuk havada takımı için sıcak evinden kalkıp gelen taraftara yazık oldu..

Ne kadar doğrudur bilemem ama Trabzonspor bu sene tribünü doldurduğu tüm maçları kaybetti..