AK Parti yerel seçimler öncesi Trabzon ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye başladığı belirtildi.İlçe belediye başkanlıkları için kulislerde isimleri geçen adaylar şu şekilde;

AKÇAABAT
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nden başlayacak olursak Aydın Birincioğlu, Mehmet Bıyıklı, Murat Üçüncü, Metin Gedikli, Mustafa Uzun, , Ahmet Çelik, Osman Nuri Ekim isimleri yarışıyor. Bu isimlerin yanında ilçe başkanı Emre Akgün’ın istifası tüm aday adaylarını endişelendirdi. Şu anda Akçaabat’da Akgün ile birlikte Murat Üçüncü ve Osman Nuri Ekim isimleri Ankara’da daha sık görüşülüyor. Diğer isimlerle ilgili de sağlam referanslar var diyebiliriz 
ARAKLI
Trabzon’un yüzölçümü en büyük ilçelerinden olan Araklı ilçesinde mevcut başkan Recep Çebi ile devam edileceği yönünde bilgiler ağırlıkta. Hacı Taşkın, Mehmet Öztürk, MikdatÇebi, Serdar Çebi, Erdal Kol, İsmail Çebi, Ömer Çebi, Hamit Baycan, Ömer Çebi, Salih Ergün, Galip Genç isimler arasında kıyasıya yarış sürerken, bu isimler arasından Mehmet Öztürk,  Ömer Çebi ve MiktatÇebi isimlerinin öne çıktığı ifade ediliyor. 
ARSİN
Yarışın en yoğun yaşanacağı ilçelerden birisi olan Arsin’de Mevcut Başkan Erdem Şen, Farabi Hacıhasanoğlu’ndan yana olduğunu açık açık ifade ediyor Muhammet Sait Gürsoy, Ramazan Sarı, Seyit Hisoğlu, Şaban Bülbül, Sedat Özbakır, Farabi Hacıhasanoğlu isimlerinin yarışacağı Arsin’de Sayit Gürsoy ile Seyit Hisoğlu isimlerin revaçta. Şaban Bülbül’de sahada büyük performans gösteriyor. 
BEŞİKDÜZÜ
Beşikdüzü İlçesi’nde de İlçe Başkanı Harun Demirci’nin istifası Zülküf Dilli ve Sedat Cumur’u şaşırttı. Mevcut Başkan nasıl bir intiba bırakmış ise ilçede AK Parti’nin kesinlikle seçimi kaybedeceği intibası var. Şu anda en şanslı isim Harun Demirci olarak görülüyor. 
ÇARŞIBAŞI
Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde aday adaylarına göre mevcut başkan kesin değişecek. Ama Ankara’ya göre mevcut başkan halen potada. Zekeriya Karaçengel eski ilçe başkanı olarak en güçlü isimlerden biri. Fakat yatırımda oldukça geri kalınan ilçede teknik bir isim olarak öne çıkan Kamuran Çalış genel merkezin ajandasında baş sırada. Bekir Çavuş Bıyıklı ve  Fatma Balcı’nın ise şansları düşük görülüyor. 
ÇAYKARA
Mehmet Çevik, Betül Çakır, Namık Kemal Gedikoğlu, İbrahim Çelebi, İbrahim Ethem Aslanoğlu’nun yarıştığı ilçede Mevcut Başkan Hanefi Tok’un devam edeceğine dair genel merkezden gelen bilgiler var. Eğer olmaz ise diğer aday adaylarının hepsi aynı derecede şanslı görülüyor. 
DERNEKPAZARI
Mevcut Başkan Mehmet Aşık ilçede çok sevildi. Devam etmek isterse edecektir, istemez ise Ersin Akyol, Mustafa Genç, Zeki Avni Usta, Mehmet Kadri Çıkrık, Yusuf Cemal Keskin, Murat Yıldırım isimlerinden Zeki Avni Usta ile Mehmet Kadri Çıkrık isimlerini daha sık duyuyoruz. Diğer isimlerde var güçleri ile çalışmalarına devam ediyorlar.  
DÜZKÖY
CHP’nin elinde bulunan Düzköy ilçesinde Osman Akbulut, Azmi Köroğlu, Yılmaz Ankara, Tanju Cumur isimleri yarışıyor. Bu isimlerden Yılmaz Ankara genel merkezdeki listenin en başında fakat yanında bir isim daha var, o da aday adayı olmayan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca. 
HAYRAT
Türkiye’nin rekortmen ilçesi Hayrat’da resmi tek aday adayı Ömer Hacıbektaşoğlu. İlçe Başkanı Salih Öztel’de istifa etti. Adaylık düşünüyor. Fakat mevcut başkan Mehmet Nuhoğlu Türkiye’nin rekortmeni olarak bir ayrıcalık bekliyor ve 4. Dönem için zorluyor. 
KÖPRÜBAŞI
Değişeceği yönünde kesin bir algı yaratılan Köprübaşı’nda Ali Aydın, Muhammet Yamakoğlu, Abdurrahim Balcı, Zeki Sancak, Musa Özdin, Muhammet Balcı, Sebahattin İmamoğlu isimleri yarışıyor. Seçime asılan isimlerden Zeki Sancak, Muhammet Balcı ve Sebahattin İmamoğlu isimleri yarışta önde görülüyor. 
MAÇKA
Mevcut  Belediye Başkanının devam edeceğine kesin gözüyle bakılan ilçelerden biri olan Maçka’da Hikmet Yıldız, Oykan Gülen, İsmail Öztürk, Hasan Yavuz, Bilal Dizdaroğlu, Sadık Altıntaş isimleri yarışıyor. Olurda bir değişim olursa bu isimlerin adasında Hikmet Yıldız, Oykan Gülen ve Bilal Dizdaroğlu isimlerinin diğerlerine göre daha revaçta olduğu ifade ediliyor.  
OF
Değişmez denilen Of ilçesinde Ömer Lütfü Saral tek resmi aday adayı. Mevcut Başkan Salim Salih Sarıalioğlu ise hiçbir risk görmüyor. Fakat istifa etmese de ilçe başkanı Hakan Terzioğlu ismi genel merkezin listesinde, yine Sarallar’dan bir ismin daha genel merkez listesinde olduğu bilgisi var. Yani Of’ta değişim olursa hiç hesapta olmayan bir isim gündeme gelirse şaşırmayın. 
ORTAHİSAR
Herkesin en çok merak ettiği ilçelerden biri olan Ontahisar’da mevcut Başkan Ahmet Metin Gneç’in devam edeceğine dair haf başında yüzde 90’lık bir kanaat vardı. Hiçbir sorun yoktu. Fakat hafta içi ekibindeki panik kafalarda soru işaretleri yarattı. Eğer Genç  Ortahisar’dan gösterilmez ise Hasan Kamil Velioğlu, Hüseyin Turan, Hasan Kahveci, Faruk Kanca, Murat Zeki Solak isimlerinden biri mi aday gösterilir yoksa buraya da dışardan mı bir isim gelir bilemeyiz. Fakat aday adaylarının hepsinin birbirinden önemli özellikleri var. Bu nedenle Ortahisar’da bir tahmin yapmak güç. Saha çalışmaları ve kamuoyunda en çok Murat Zeki Solak gayret gösteriyor.  Hasan Kamil Valioğlu’da ilginç çıkışları ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.  
SÜRMENE
Mevcut Başkanın kesin devam eder dendiği ilçelerden biri de Sürmene. Fakat aday adayları arasında çok sıkı bir rekabet ver. Bir değişim olması halinde, Hakan Hüseyin Küçükali, Orhan Kahveci, Şafak Seymen, Aydın Bayraktar, Hakan Kibar Kol, Yusuf Eski, Abdul Celil Seymen, Belgin Seymenoğlu isimlerinin dışında genel merkezin listesinde Trabzon’dan bir eğitimcinin olduğu bilgisi var.  Hakan Hüseyin Küçükali, , Aydın Bayraktar, ve Abdul Celil Seymen isimleri ilçede sıkça dillendiriliyor. 

ŞALPAZARI
Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde mevcut Başkan MHP’den. AK Parti’nin en çok zorlanacağı ilçelerden biri olan Şalpazarı’nda Fehmi Cengiz, Metin Günay, Murat Topkara, Muzaffer Türkmen, Ömer Karadeniz, Mehmet Muhcu, Fatih Yılmaz, Ahmet Kıran, Kemal Türkmen, Ahmet Yüksel Gülay, İbrahim Kahraman, isimleri yarışacak. Murat Topkara, Metin Günay ve Fehmi Cengiz isimlerinin revaçta olduğu ifade ediliyor. 

TONYA
Trabzon’un Tonya ilçesinde genel merkezin mevcut başkan ile devam edeceği yönünde bilgiler var. Bunun Gösterilmemesi halinde Hasan Erdoğan veya Veysel Kurt isimlerinden biri aday gösterilebilir. Eski belediye Başkanlarından Ahmet Kurt’unda aklının Tonya’da olduğu ifade ediliyor fakat henüz istifasını vermiş değil,  

VAKFIKEBİR 

Trabzon'da Ak Parti'nin en garanti ilçeleri arasında görülen Vakfıkebir'de mevcut başkan Muhammet Balta yoluna tek isim olarak devam ediyor. AK Parti'nin aday adayı çıkmayan tek ilçesi Vakfıkebir Balta ile devam edeceği kesin gibi. 

YOMRA
Mevcut Başkan Sağıroğlu’nun kendinen emin bir şekilde çalışmalarını sürdürdü ve Durmak yok yola devam edeceğiz dediği Yomra İlçesinde Cevdet Binay, Mustafa Pehlivan, Tülay Adanur, Metin Şahin, Ahmet Ali Kuru, Erdem İskender, Volkan Yıldırım, Aydoğan İskender isimleri yarışıyor. Trabzon’da çok kadın aday adayı olmadığı için Tülay Adanur ismini genel merkezin dikkatinde. Volkan Yıldırım, Cevdet Binay ve Mustafa Pehlivan ismi en çok konuşulanlar. Fakat Metin Şahin isminin de bir tarafa not edilmesi gerekir.