Trabzon’un Akçaabat İlçesinde meclis üyesi olarak görev yapan ilçenin tanınan işadamlarından Sultan Memiş hakkında bazı yayın organlarında yayınlanan haberler üzerine adeta isyan etti.

''Yalan yanlış, uydurma yazılar kaleme alınarak Akçaabat’taki birlik beraberliğe balta vurmak isteyenlerin kirli emellerini hayata geçiremeyeceklerini belirten Memiş, ‘Bir lokantada arkadaşları ile maç seyrederken yanımızdan geçmekte olan bir gazeteci bana seslenerek 'Başkanım senin ile ilgili bir haber yapacağım, beğenmezseniz tekzip edersiniz'' dedi. Şaşırdım. Ben oradaydım, yani benimle ilgili bir şey varsa sorması gerekir diye düşündüm. 
 Bende buna karşılık haber yapılabilecek bir gündemimiz yok, benim ağzımdan duymadığınız hiçbir şeyi yapmayınız, doğal olarak tekzip etmeye gerek olmasın dedim ve o gazeteci yanımdan ayrıldı.
Bu olaydan 3 gün sonra bir arkadaşım beni arayarak hakkımda bir yayın organında haber çıktığını söyledi.
Bu haberde benimle ilgili Yıldızlı-Derecik ve Akçaköy'ün Akçabat'tan ayrılıp Ortahisar ile birleşmesi hakkında bir görüş beyan edildiğini gördüm. 
Benim bu konuyla ilgili herhangi bir beyanım olmadığını herkes bilir. Aksine ben birlikten kuvvet doğacağı görüşündeyim. Bana ait olmayan asılsız bilgilerin kendisi tarafından düzeltilmesi ve kamuoyunu bilgilendirmesi hususunda kendisini bilgilendirdiğim, kendisinin de tekzip edeceğini tarafıma bildirdiği halde herhangi bir düzeltme yapmadı. Amacını çok ta anlamadım. 
Ayrıca bunu kaynak olarak gösteren farklı gazetelerde bu haberi kendi sayfalarında yayınlamıştır. 
Bu hata düzeltilene kadar gerekli tüm hukuki yollara başvuracağımı bildiririm. 
Bu birlik ve beraberliğimizi zedelemek için yapılan bir oyundur. Birilerinin birilerine yaranma çabasıdır.  Akçaabat’da birlik beraberlik her zaman en güzel şekilde olmuş olmaya devam edecektir. Bunu kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz.''