Törene; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, Askerlik Şube Başkanı Celalettin Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, idari amirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Şehit Gökhan uzun İmam Hatip Ortaokulu’nun Erol Günaydın Sanat Merkezinde hazırladığı programla devam etti. Buradaki programa protokol üyelerinin yanı sıra Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta da katıldı. Erol Günaydın Sanat Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü yaptı. Açılış konuşmasının ardından öğretmenler ve öğrenciler tarafından şiirler okundu. Anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu mini gösteri salonda bulunanlar tarafından alkış topladı. Öğretmenler Günü için hazırlanan slayt gösterileri ile
ebediyete intikal etmiş olan öğretmenler anıldı. Adaylıkları kalkmış olan öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü programında asıl öğretmenlik için yemin ettiler. Milli Eğitim camiasında görev yapan sekiz öğretmene Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından şeref belgesi verildi. Liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir ve resim, ilkokullar arası resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programın kapanış konuşmasını ise 80 yaşındaki emekli öğretmen Kemal kahraman yaptı.