31 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 413 ayrı altyapı yatırımının şehre kazandırıldığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tamamlanan çalışmalarımızın yanı sıra çok sayıda yatırımımız tamamlanma aşamasına gelmiştir. 21 Mart 2019
itibariyle 90 ayrı projemiz de tamamlanarak hizmete alınacaktır. Böylece 5 yılda il genelinde tamamlanan 493 ayrı altyapı yatırımının maliyeti 650 milyon TL olacaktır” dedi.


622 PROJE 1,739 MİLYAR TL
Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından il genelindeki tüm altyapı yatırımlarının tek elden yürütülmesinin Trabzon’a önemli kazançlar sağladığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Böylece zaman kaybının, mükerrerliğin önüne geçilmiş oldu. Altyapı çalışmalarımız çok daha hızlı, çok daha kontrollü olarak icra ediliyor. Tamamlanan ve 31 Mart 2019 itibariyle tamamlanacak olan yatırımlarımızın yanı sıra yapımına devam ettiğimiz ve 2019 yılı içinde yapım çalışmaların başlayacağımız şehrimiz için önem arz eden çok önemli projelerimiz bulunuyor. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün tamamladığı, sürdürdüğü ve 2019 yılı yatırım programında olan 622 projenin toplam maliyeti 1.739 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu rakam Trabzon’umuzun ne denli önemli kazanımlar elde ettiğinin, altyapıda ne denli önemli çalışmalar yapıldığının göstergesidir” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün içme suyu tesislerinden elektrik üreten, çok ciddi yatırımları sırasıyla tatbik eden bir kurum haline geldiğini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Elbette tamamladığımız, yapımına devam etiğimiz ve 2019 yılı içinde yapımına başlayacağımız yatırımların dışında şehrimizin ihtiyacı olan altyapı yatırımları da bulunmaktadır. Aziz halkımızın bilmesini istiyorum ki, program dâhilinde tüm bu gerekli çalışmalar sırasıyla icra edilecektir” ifadelerini kullandı.