Trabzon’u yönetmeye talip olan Çakır, tecrübeleriyle ilgili konuşarak, 24 yıllık hem mühendislik hem belediyecilik tecrübesi olduğunu belirterek, “Bu tecrübe Fen İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, teknik Başkan Yardımcılığı, İmar ve Şehircilik daire Başkanlığı, Projeler Daire Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir gibi metropol bir şehirde. Şehir içi ulaşımda Yüksek Lisans ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım şirketinde olan Ulaşım A.Ş’nin 7 yıl yönetim kurulu başkanlığı gibi görevler bize hem tecrübe hem de belediyecilik birikimi kattı” diye konuştu.


İSTANBUL’DA YAPTIK TRABZON’DA YAPMAK İÇİN TALİP OLDUK


İstanbul’da bulunduğu süre içerisinde önemli işlere imza attıklarını belirten Çakır şunları söyledi: “İstanbul’da Maltepe bölge parkını gerçekleştirdik. İstanbul’da en son yaptığımız işlerden bir tanesidir. Avrupa’nın en büyük parkı. Daha önce yine Pendik’te yap işlet devret olarak Türkiye’nin en büyük projesi olan VİAPORT’u yaptık. Pendik belediyesi olarak 30 yıllık işletme hakkı verdik. Oranın 12 yılı kaldı. 12 yıl sonra bir Pendik Belediyesi Pendik bütçesi kadar para alacak oradan. Pendik Marinamız yine önemli projeler arasında. İstanbul’un ulaşım altyapı raylı sisteminde emeğimiz var. İstanbul’un Çamlıca Kulesi, Su Ürünleri hali, sebze meyve hali olsun hepsinde emeğimiz var. Hayata geçen projeler yaptık. Trabzon’da güzel işler yapmak için talip olduk.”


TRABZON’A HİZMET BÜYÜK SORUMLULUKTUR


Vefakar Trabzon halkına hizmet etmenin çok büyük bir sorumluluğun altına girmek olduğunu belirten Çakır, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yola girmek cesaret ister fedakarlık
ister. Vefakar Trabzon halkına hizmet etmek gerçekten çok büyük bir sorumluluğun altına girmektir. Trabzon gerek nüfusuyla gerek yüzölçümü ile bölgenin ağabeyi konumunda bir şehridir.
Beşikdüzü’nden Of’a inci gibi dizilmiş çok jeopolitik ve stratejik ilçelerin yanında güneyde bir çok il ile sınırı olan Tonya’sı, Şalpazarı, Maçka’sı Dernekpazarı, Hayrat’ı gibi çok önemli
sınırlarla çevrilmiş bir şehirdir. Ve büyükşehir ile hizmet ağı genişleyerek gerçekten Trabzon çok büyük bir şehir olmuştur. Bu şehrin nefesini soluyan biri olarak büyük şehrimize daha büyük hizmetler katmak milletimize hizmetkar olmak için bu yola çıktık. Önce Allah’a sonra da büyük şehrin çok kıymetli insanlarına halkımıza güveniyorum. Onların da yoğun katkıları ile önemli mesafeler
kat ettik ve bundan sonra yine AK Belediyeciliğin icraata dayalı hizmetlerini ilimizin güzel insanlarına onların yoluna sermek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki görevimiz döneminde çok önemli hizmetleri hayata geçirdi. Büyük bir tecrübe, deneyim ve önemli kazanımlar elde ettik kendimizi geliştirmek adına. Şimdi şehrimize yapılan hizmetleri daha da arttırmak ve geliştirmek adına bu tecrübemizi ilimize aktarmak istiyoruz.

Temayülde bize güç veren, destekleriyle Genel merkez nezdinde de şehrimizde olan etkinliğimizi bize hissettiren teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim. Onların yoğun teveccühü ve genel merkezimiz ile şehrimizin yönünü belirleyecek üst yöneticilerimizin oluru ile Allah nasip ederse bu şehre önemli mesafeler aldırmak istiyorum”ifadelerini kullandı.


TRABZON’UN ÖNCELİKLERİNİ ANLATTI


Ayrıca Trabzon ile ilgili analizlerini de anlatan Çakır, şehrin önceliklerini sıraladı. Çakır, “Bir şehirde bir proje yapıyorsan iki şey lazım. Biri ölçek diğeri ise öncelik. Şehrin önceliği ve problemlerine iyi bakmak lazım. Trabzon’umuzun çözüm bekleyen sorunlarının birincisi ulaşım, ikincisi altyapı, üçüncüsü kentsel dönüşüm, dördüncüsü şehrin yaşam kalitesinin arttırılmasıdır. Birincileri yapmadığınızda dördüncüye gelemezsiniz. Yani siz birinci sıradaki trafiği çözemedikten sonra kentsel dönüşüm yapmanın anlamı yok. O yüzden siz ilk olarak ulaşımı çözeceksiniz. Ondan sonra sırayla beklentileri yerine getireceksiniz.


ÖNCE ŞEHRE ÇEKİ DÜZEN VERECEKSİNİZ SONRA SOSYAL BELEDİYECİLİĞE
GEÇECEKSİNİZ


Ben diyorum ki 10 yıl belediyecilik yapalım. Şehrin teknik problemlerini alt yapısını çözelim ondan sonra isteyen aday olur teknik ve altyapı problemlerini çözdükten sonra sosyal
belediyeciliğe geçelim. ” ifadelerini kullandı.