Karadeniz Bölgesi'nde, etkili olan kar yağışı nedeniyle 1413 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çorum'da 520, Amasya'da 298, Ordu'da 371, Giresun'da 90, Gümüşhane'de 46, Bayburt'ta 49, Trabzon'da 20, Rize'de 17 ve Samsun'da ise 2 köy ve mahalle yolu kardan dolayı ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri kardan kapalı köy ve mahalle yolarını ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

Kar yağışı nedeniyle Çorum ve Amasya'da il genelinde, Samsun'da 5,  Ordu'da 14 ve Trabzon'da 2 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

SAMSUN'DA KAR EĞLENCESİ

Samsun'da vatandaşlar yağan karı eğlenceye dönüştürdü. Kavak ilçesinde Hakan Güner, eşi ve 2 çocuğu ile birlikte kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Kardan dolayı evlerine giden patika yolları kapanan vatandaşlar küreklerle yol açtı. Kartopu oynayan çocuklar da keyifli anlar yaşadı.

Trabzon Belediyesi ulaşıma kapanan köy yolları için çalışmaların başladığını belirtti.Trabzon Belediyesi tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde;

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karla mücadele çalışmalarına başladı. Dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışı bugün (26 Aralık) öğle saatlerinden sonra etkisini arttırarak sürdürdü. Kış mevsimi öncesinde karla mücadele çalışmalarını planlayan Büyükşehir Belediyesi, bu program çerçevesinde çalışmalarına ivedilikle başladı. Tonya, Şalpazarı, Of, Hayrat, Çaykara, Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Yomra ve Arsin’in yüksek rakımlı bazı mahallelerine ulaşım kar nedeniyle kapanırken Büyükşehir Belediyesi eşzamanlı olarak tüm yollara müdahale etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İlimizin yüksek kesimlerinde 18 kadar mahalleye ulaşım kar nedeniyle kapanmış olup tüm noktalara eşzamanlı olarak müdahale edilmiştir. Birkaç
saat içinde tüm mahallelerimize ulaşım sağlanacaktır. Kar yağışının halen devam etmekte olduğu noktalar bulunmaktadır. Gerekirse tekrar tekrar yapılacak çalışmalarla tüm mahallelerimize ulaşım açık tutulacaktır. Ayrıca otobüs güzergâhlarımızda ekiplerimiz işbaşındadır” dedi.