Dün Akara'da vefat eden Cemal Iğdız'ın cenazesi,  yakınları tarafından Ordu Altınordu ilçesine getirildi.

Iğdız'ın yakınları, Eskipazar Mahallesi'nde sit koruma alanında  bulunan mezarlığa defin yapmak istedi. Bunun üzerine jandarma ile belediye  ekipleri, olay yerine geldi.

Vatandaşlar ile görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, vatandaşlara yaptıklarının  yasal olmadığını anlattı.


Cenaze sahipleri, yıllardır bu alana defin yaptıklarını gerekçe  göstererek ısrarcı oldu.

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğünün, cenazenin defnedildiği alandan  geri çıkartabileceğine ilişkin uyarısı üzerine taraflar arasında tebliğ  imzalandı.

Cenaze, imzaların atılmasının ardından toprağa verildi.

"VAKFIN YERİ OLDUĞUNU VATANDAŞ BİLSİN" 

Eskipazar Mahalle Muhtarı İlhan Karaağaç, gazetecilere, söz konusu  mezarlığın, daha önce mahallenin mezarlığı olduğunu söyledi.

 Kendisinden önceki muhtar döneminde mezarlığın vakfa devredildiğini  belirten Karaağaç, şöyle devam etti:

"Burası Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildi. Bundan bizim  bilgimiz yoktu. Bu cenazenin burada kalması günah. Bir an önce buraya  defnedilmesi lazım. Bundan sonrakileri söyleyelim, daha defnedilmesin ama 'bu  cenazenin burada beklemesi günah' diyorum. Ankara'dan gelmiş bir cenaze. Ailesi  burada, bu sefer koyulsun. Bundan sonra da burayı vakfın olduğuna dair vatandaş  bilsin."

Karaağaç, vatandaşın konuyu bilmediği için buraya geldiğini  belirterek, durumu da cenaze sahiplerine anlattığını söyledi.

Merhum Iğdız'ın akrabası Cemil Hancı ise vefat eden tüm yakınlarının  buraya defnedildiğini anlatarak, "Şimdi tutanak imzaladık. Birkaç günlüğüne mevtayı defnettik, gerçi çıkartılmak kaydıyla. Büyüklerimin mezarları burada."  dedi.