Örs, burada yaptığı konuşmada "Seçildiğimde sadece İYİ Partililerin değil herkesin Milletvekili olacağım demiştim. Trabzon'un Ankara'daki sesi olacağım demiştim. Bugün de Çukurçayır beldemizde vatandaşlarımızı dinliyorum. Çukurçayır sakinlerinin şikayetleri var. Yoldan şikayetleri var, daha doğrusu yolsuzluktan şikayetleri var. 1950’li yıllarda Amerikan askeri üssü için yapılan yol hâlâ daha 50 Bin nüfuslu Çukurçayır'ın yükünü çekmektedir. Okul saatlerinde trafik sıkışıklığı had safhadadır. İlk, orta ve lise öğrencileri özel servislerle çevre okullara taşınmaktadır. Çocuklar saatlerce bu servis araçlarında bunalmaktadır. 50-60 Bin nüfuslu Çukurçayır’da sadece 3 tane okul vardır. Bunlardan ikisi ortaokuldur,  diğerinde ilk ve ortaokul beraber eğitim vermektedir. Çukurçayır’da Lise yoktur ve ilkokul tektir. Çukurçayır sakinleri, mahallelerine lise istemektedir. 20 yıldır okul yeri olarak alan boş beklemektedir. Çukurçayır’daki çocuklarımızın okul çilesi bir an önce sona erdirilsin” dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Çukurçayırlılar, mahallerinde polis merkezi istemektedir. Burada konuştuğum insanlar, kapalı bir pazar yeri istediklerini ifade etmişlerdir. Kurulan semt pazarının yol üstünde olduğunu ve bu nedenler büyük bir trafik sıkışıklığı yaşandığını dile getirmişlerdir. Çukurçayır’da gençlerin spor yapabileceği alan kalmamıştır, bir futbol sahası bile yoktur. Trabzon’un ve Çukurçayır’ın mesire yerleri olan yeşil alanlar otele verilmiş, mevcut çamlığın yarısı askeri bölgeye devredilmiştir. Betonlaşma Çukurçayır’ın Gölçayır Bölgesine doğru devam etmektedir.”

Örs, konuşmasının son bölümünde, yerel yönetimin Çukurçayır’daki bu durumu kayıtsız kalmamasını isteyerek ”Bu sese kulak verin,  halkın önceliklerini dikkate alın, Çukurçayır’ın problemlerini çözün, daha yaşanabilir Çukurçayır için  gelin hep birlikte çalışalım” çağrısında bulundu.