İYİ Parti Trabzon Milletvekili  Dr. Hüseyin ÖRS konuşmasında işsizlik rakamlarına vurgu yaparak “TUİK verilerine göre 15-24 yaş genç nüfus işsizlik oranı yüzde 21.6 dır. Yani her 5 gençten 1’ işsizdir.  Diğer yandan, üniversite mezunu işsizlerimizin sayısı son bir yılda 52 bin artarak 1 milyon 90 bin kişi olmuştur. Türkiye'de her 100 işsizden 29'u üniversite mezunu gençlerimizdir.” dedi.

Örs, konuşmasında Trabzon’daki işsizliğe dikkat çekerek, 10-16 Aralık tarihleri arasında yapılan iş alımı için başvuru yapanların oluşturdukları uzun kuyrukların fotoğraflarını TBMM kürsüsünden gösterdi. Örs “Kendi şehrimden, Trabzon'dan  size, sokaktan biraz işsizlik verisi vereyim. Ama bu vereceğim veriler TÜİK'in verileri gibi böyle tablolu, grafikli, yüzdeli filan değil, hatta ben ona biraz da dedim ki; bunlar da TRİK'in verileri olsun. Yani Trabzon İşsizlik Kurumu! verileri.” dedi.

Örs; sahilden başlayıp, Gazipaşa caddesi boyunca devam eden ve Meydan’da Hamamizade Kültür Merkezi’ne kadar uzanan kuyruktaki işsizlerin yer aldığı üç fotoğrafı göstererek “Bu işsiz kardeşlerimiz hangi işlere müracaat etmek için kuyrukta beklemişler? 10-16 Aralık tarihlerinde Trabzon'da İŞKUR, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ iş ilanında bulunmuş. Bakalım kaç kişi almak istiyorlar, kaç kişi buralara müracaat etmiş? İŞKUR Toplum Yararına Programı.  Ki bu programın amacı da şudur, programda yazar: İşsizliğin yoğun olduğu bölgelerde uygulanan bir programdır. Demek ki bizim Trabzon, işsizliğin yoğun olduğu bir yermiş ki burada uygulanıyor. Alınacak kişi sayısı 1.500, müracaat eden sayısı 10.108 ve bu alımda mülakat yok. İkincisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye, zabıta, mühendis, şoför alacak, alınacak kişi sayısı 170, müracaat eden kişi sayısı 3.198. Bunda mülakat var. Üçüncüsü TİSKİ, yine Trabzon Büyükşehirin bir kuruluşu. Alınacak kişi sayısı 52, müracaat eden kişi sayısı 7 bin. Bu TÜİK'in verisi değil, TRİK'in -Trabzon işsizlik kurumunun- verisi bu.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili  Dr. Hüseyin ÖRS konuşmasının son bölümünde de “İstanbul'un bir İstiklal Caddesi var ya, bizim Trabzon'un da çok güzel bir Uzun Sokak'ı vardır. Hatta biz deriz ki: İstanbul'un İstiklal'i varsa bizim de Uzun Sokak'ımız var. Bugün Uzun Sokak, Trabzonlu işsiz gençlerin volta yeri;  sağında, solunda olan çay ocakları da sığınma evleri olmuştur.” dedi.