TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesince başlatılan üniversite hazırlık kurslarına 2018-2019 döneminde 748 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, üniversiteye hazırlık kurslarına taleplerin her geçen yıl arttığını belirterek, eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini aktardı.

Üniversiteye hazırlık kursları başta olmak üzere, meslek edindirme, kültür ve sanat kursları düzenleyerek yetişmiş insan gücüne katkı verdiklerini dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"Dershanelerin kapatılmasıyla üniversiteye hazırlıkta ihtiyaçlara cevap verebilmek için kurslar düzenlemeye başladık. Kurslarımızda öğrencilerimizin her türlü eğitim materyalini kitap, defter, test, soru kitapçığı gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yeter ki, ülkemizin ve şehrimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız donanımlı, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetişsin ve bu vatana hizmet etsin. Bu amaçla başta üniversiteye hazırlık olmak üzere, meslek edindirme, kültür ve sanat kursları düzenleyerek yetişmiş insan gücüne katkı sağlıyoruz."

Genç, kurslarda 43 öğretmenin ders verdiğini, ayrıca her türlü danışmanlık hizmetiyle öğrencilerin ilgi alanları ve yetenekleriyle ilgili doğru tercih yapmalarına yardımcı olduklarını ifade ederek, bu yılki üniversiteye hazırlık kurslarında hafta içi 581, hafta sonu ise 167 olmak üzere öğrenci 748 öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Geçen yılki kurs döneminin sonuçları hakkında da bilgi veren Genç, geçen yıl düzenlenen kursa devam eden 776 öğrenciden 648'inin bir lisans programına yerleştiğini aktardı.