Memursen- Eğitimbirsen İl Başkanı Mehmet Kara Liselere Geçiş Sistemi performans sonuçlarında Trabzonlu öğrencilerin Türkiye'de dereceye girmesi hakkında konuştu.Öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Kara sözlerine şu şekilde devam etti;

''Bu başarı asla tesadüf değildir. Liselere öğrenci yerleştirme sonuçları üzerinden son 4 yılı baz alacak olursak ülke 37.si olarak başladığımız serüven ülke 23. sü ve ülke 7.si olarak devam etmişti. Nihayet ilk kez bu yıl ilimiz zirveye yerleşerek tüm Trabzon halkını haklı olarak gururlandırmıştır. Rastgele olamayacak olan bu ivmelenmede, Trabzon’un eğitim alanında son 4 yıldır ne kadar iyi yönetildiği çok net bir biçimde görülmektedir.

“Marifet iltifata tâbidir...” sözünden hareketle bu başırının elde edilmesinde katkısı bulunan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hızır AKTAŞ olmak üzere; İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarımızı, İlçe Müdürlerimizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarımız ile eğitime yardımcı olan diğer personelimizi , kurumlarımızın lokomotifi Müdür ve Müdür Yardımcılarımızı , erirken çevresini aydınlatan bir mum misali bu başarının öncülerinden olan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bize bu sevinci yaşatan tüm çocuklarımızı alınlarından öpüyoruz. 

Eğitimde motivasyonu artıran önemli unsurlardan birisi de ödüllendirmedir. Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU, geçmişten kalan taltifleri imzalayarak eğitim çalışanlarının sinerjisine büyük katkı sağlamıştı. Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz. Trabzonumuza bu mutluluğu yaşatan tüm eğitim paydaşlarının motive edilmesini diliyor, aynı gayret ve disiplinle çalışmalarını sürdürmelerinin sağlaması için  yetkili makamlarca taltif edileceklerine inanıyoruz''dedi.