Trabzon Emniyetinin Fuhuşla Mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda 40 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapıldığı bildirildi. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 1 otel hakkında 5.942 TL para cezası uygulanıp,1 otel hakkında ise ikinci kez Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet ettiğinden dolayı kapatma cezası uygulandığı bildirildi.
 Kumar Oynamak ve Yer Temini Etmek Suçundan 1 şahsa adli işlem yapılıp, 4 şahsa ise Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince İdari Para Cezası uygulandığı belirtildi.
 Değişik suçlardan arama kaydı olan (99) şahısın yakalandığı Kayıp olduğu bildirilen (3) şahısın ise bulunup 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (48) şahsa işlem yapıldığu ifade edildi.  6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, uyuşturucu, hırsızlık, kumar oynamak ve yer temin etmek suçları başta olmak üzere toplam (12) olay aydınlatıldığı ve (27) şüpheli şahısın yakalandığı bildirildi. Trabzon'un merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 58 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlandığı bildirildi.

Ayrıca;

Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ise;
 Toplam (9.911) araç ve sürücüsü kontrol edilip,  1.643 araç sürücüsüne toplam 453.107 TL cezai işlem uygulandığı bildirildi. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 9 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlediği belirtildi. Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 2.866 araç kontrol edilip, 33 araç sürücüsüne,  Motosiklet denetimlerinde 22 araç kontrol edilip, 16 araç sürücüsüne,  yolcu taşıyan araç denetiminde 386 araç kontrol edilip, 53 araç sürücüsüne,  yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 3.590 araç kontrol edilip, 128 araç sürücüsüne,  okul servis araçları denetiminde 59 araç kontrol edilip, 2 araç sürücüsüne,  alkol denetimlerinde 874 araç kontrol edilip, 35 araç sürücüsüne işlem yapıldığı bildirildi.  Radarlı hız denetiminde ise 312 araç/sürücüye işlem yapıldığı ve yapılan denetimlerde 44 araç trafikten men edildiği belirlendi.