61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen alt yapı çalışmalarında kaç firmanın çalıştığı belli oldu. 
Bu konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu, CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in bu yöndeki sorusuna cevap verdi. 

SORUN YAŞANAN MAHALELERDE BU YIL SORUN YAŞANMADI
Trabzon’da ilk olarak alt yapı çalışmalarının önemine değinen Zorluoğlu, bu yıl kente şiddetli yağmur yağmasına rağmen her dönem su baskınlarının olduğu Çömlekçi, Moloz, Beşirli, Havalimanı ve Aydınlıkevler’de sorun yaşamadıklarına dikkat çekerek,  “Bunlar Yağmur Suyu kanalı ile alakalı şeyler. Ben şunu rahatlıkla taahhüt edebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yağmur yağdığında inşallah endişe yaşamayacağız. Bunlar yatırımla akalı oluyor. Türkiye’de fiyat artışları bizi de etkiliyor. Bu noktada hiç bir endişeniz olmasın. Alt yapı ile alakalı her alınan kuruş yerinde ve doğru şekilde kullanılmaktadır” dedi. 

KAÇ FİRMA ÇALIŞIYOR
Bunun üzerine Şahin, “Alt yapı ve üst yapıya da katarsak 5 firma çalışıyor. Vatandaş bize de bazen şikayette bulunuyor Biri kazıyor, biri şöyle yapıyor. Şunu bilmeli. Ortahisar ilçesinde alt ve üst yapıda kaç firma çalışıyor?” Diye sordu. 

5 FİRMA ÇALIŞIYOR
Bunun üzerine Zorluoğlu, “İçme Suyu İnşaatını Maz yapıyor. O AB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesi yapıldı. Kanalizasyon ya Maz ya da diğer firma. Yağmur Suyunu da aynı şekilde kanalizasyon yapıyor. Fiber optik ayrı firma tartından yapılıyor. Üst yapıyı da ayrı firma. Toplamda 4 oldu. Ancak burada minimum 4 tane, bazen 5 tane de oluyor” diye konuştu.