TTSO Meclis Üyesi Yılmaz Karadeniz ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Umman ticaret heyetine Trabzon ve oda hakkında bilgi verildi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Körfez ülkelerine Trabzon’u tanıtmak için yıllardır çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Suudi Arabistan başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn’de fuarlara katıldık. Trabzon’u hiç Arap turist gelmezken 500 bin turist sayısına ulaştık. Önümüzdeki dönemde Körfez ülkelerinden daha çok turist ve yatırımcı bekliyoruz. Arap Yarımadasından direkt uçuşlarla en kolay ulaşılabilecek destinasyon Trabzon’dur. Direkt uçuşların da artmasını bekliyoruz. Tanıtımlarımız devam edecek. Sizin de gördüğümüz gibi yeme – içme ve konaklama konusunda imkânlarımız geniş” dedi.

Trabzon’un hinterlandının en güvenli yatırım bölgeleri arasında yer aldığını da vurgulayan Hacısalihoğlu, “Turizmin yanında ticaret, eğitim, sağlık şehriyiz. Sanayi konusunda önemli yatırımlar var. Umman’daki ticaret odaları ile de işbirliği yapıp ticareti geliştirmeyi istiyoruz. Odamızdaki dış ticaret ofisi vasıtasıyla karşılıklı işbirliği konularında temaslarımız sürmelidir” diye konuştu.

Karşılıklı yatırım ve ticaret fırsatlarını değerlendirmek istediklerini vurgulayan Ummanlı iş insanlarına ayrıca Trabzon’daki ticaret ve sanayi kolları konusunda hazırlanan film izletildi.