Resmi sonuçlara göre, Ak Parti 317, Cumhuriyet Halk Partisi 134, Halkların Demokratik Partisi 59 ve Milliyetçi Hareket Partisi 40 milletvekili ile Meclis’te yer alacak.

Trabzon'da ise CHP Trabzon sonuçlarına itiraz ederken şehirde vekil kaybeden MHP'den itiraz gelmedi.

Vatandaşlarımız sandığından hangi partiye kaç oy çıktığını bugün itibari ile YSK'nın sitesinden görebilecek. 46 milyon 555 bin geçerli oy var. Geçen seçime göre geçersiz oy sayısı azalmıştır.

AK Parti: 317 milletvekili
CHP: 134 milletvekili
MHP: 40 milletvekili
HDP: 59 milletvekili

RESMİ GAZETE'YE GÖNDERİLECEK

Güven’in açıklamasının ardından kesin sonuçlar yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderilecek. 5 gün sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.

Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. Meclis’in toplandığı gün seçim hükümetinin görev süresi de sona erecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yeni hükümeti kurmakla görevlendirecek.

HANGİ PARTİ KAÇ İTİRAZDA BULUNDU?

Kurula bugüne kadar siyasi partilerden 12 ildeki sonuçlara yönelik itiraz geldi. Ak Parti, Niğde ve Van'daki sonuçlara, CHP, Erzincan, Trabzon, Denizli ve Kahramanmaraş'taki sonuçlara, MHP, Tokat ve Eskişehir'deki sonuçlara, HDP ise Elazığ, İstanbul, Mersin ve Tunceli'deki sonuçlara itiraz etti.

Kurul, MHP'nin Eskişehir'deki itirazı sonucu tespit edilen maddi hatanın düzeltilmesini kararlaştırırken, diğer itirazların tamamı reddedildi.

YENİ HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?

Yasa gereği TBMM Genel Kurulunun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor. Bu kapsamda, TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.

Aynı gün geçice seçim hükümeti düşecek. Meclis'teki oturumun ardından Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yeni hükümet için ilk görüşmeyi yapacak.