Trabzon Belediye Meclis salonunda Birlik Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Birliğin 2013 yılı tahmini bütçesi ve şantiyelerde kullanılacak suyun metreküp bedelinin belirlenmesi maddeleri görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu,

Karakaya gurup İçme Suyu'nun çok değerli bir su olduğuna dikkat çekerek, " Enerji sarfiyatı olmadan vatandaşların hizmetine sunulan Karakaya suyu için her türlü fedakarlığı yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu suyun 1 litresinin bile geriye gitmemesi ve arıtılması için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bundan sonra yapılacak çalışmalar için 2013 yılı bütçemize gerekli ödenekleri koyduracağız. Bugüne kadar Trabzon Belediyesi bütçesinden Karakaya Grup içme suyuna yaklaşık 300 bin TL'lik bir katkıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında, birliğin 2013 tahmini bütçesi 378 bin TL olarak kabul edildi. Toplantıda ayrıca Karakaya Gurup İçme suyunu şantiyelerinde kullanan müteahhitlerden alınacak ücrette belirlendi. Buna göre şantiye suyunun metreküpünün 2 TL olması oy birliği ile karara bağlandı.