Çobanoğlu, beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi Naim Ağaç ile birlikte düzenlediği toplantıda, meclisin biryıl boyunca 153 karar aldığını belirtti. 
Meclis üyelerinin bu kararları almada önemli emekler sarf ettiğini ifade eden Çobanoğlu, "Çok enerjiharcadılar. Her birisi ilçelerinden gelerek Gümüşhane'nin geleceği için değerli zamanlarını harcadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bir yıl boyunca İl Genel Meclisimiz 153 önemli karara imza attı. Bu kararlarımızın çoğu da oy birliği ile alınmıştır. Bu konuda ben muhalefet parti üyelerine de şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Çobanoğlu, hidroelektrik santralleri ile ilgili sorularla karşılaştıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"2010 ve 2011 yıllarında özellikle HES'ler konusunda İl Genel Meclisimize bası sorular yöneltildi. HES'lerle ilgili meclisimiz çok bağlayıcı kararı yok. Bizde sade imar bakımında inceleniyor. Biz inşaatlarınimar durumuna bakıyoruz. Başka türlü HES'lerin yapılıp yapılmama noktasında bir kararımız söz konusu değildir. Bize gelen kararları biz ilgili komisyonumuza havale ediyoruz. Komisyon üyelerimiz kurumun ilgili mühendisleri ile birlikte oradaki inşaatları kontrol ederek, karar veriyor." 
Çobanoğlu, daha sonra meclisin almış olduğu kararlar hakkında bilgi verdi.