ARSİN’DEN BİR KAPI AÇILIYOR
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanıp Başbakan Recep Tayyip Erdogan’a sunulan ve onayı alınan, Trabzon’un Arsin İlçesi’ne yapımı planlanan dev yatırım adası için hazırlıklar tamamlandı resmi başvuru aşamasına gelindi.
 
            Trabzon’un Arsin İlçesi’nde  yapılması planlanan “Yatırım Adası ve Endüstri Projesi” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kasım ayındaki Trabzon ziyaretinde sunulmuştu. Proje ile ilgili çalışmalara devam edilerek hazırlanan avam projesi resmi başvuru evrakları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül  tarafından, Belediye Başkanı Dr Erdem Şen’e sunuldu.

            Yatırım adası projesine sıcak bakıp alt yapısının hazırlanması için talimat veren Başbakan Recep tayyip Erdogan’a Trabzon’a gösterdiği ilgi ve projeye duyduğu hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Arsin belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Arsin sahiline yapılacak olan yeni yatırım ile ilgili şu bilgileri verdi.



‘Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde yapılacak olan Yatırım Adası yaklaşık 2.000 dönümlük bir alana kurulacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Arsin Organize Sanayi Bölgesi önünde kurulması planlanan “Yatırım Adası ve Endüstri Projesi” Doğu Karadeniz’i Kafkasya ve Orta Doğu’ya bağlayacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Arsin Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan proje, bütün bölgeye, Kafkasya’ya, İran-Afganistan hattına, GAP Bölgesi vasıtası ile Irak-Suriye hattına da ticari alışverişlerin yapılabileceği veya sanayi ürünlerinin geliştirilebileceği ortak kullanım alanı sağlamış olacak. Yatırım Adası yaklaşık 2.000 dönüm olacaktır.



Toplamda yaklaşık 5.000-10.000 kişiye  istihdam sağlayacaktır. İlçemizi ve ilimizi bir cazibe merkezi haline getirecek olan bu projeye başından beri destek olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekillerimize, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,. Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Arsin’de biz özellikle yüksekokul ve meslek lisesi ile bu yatırımın bir nevi alt yapısını hazırladık. Kalifiye eleman noktasında yatırım hazır hale geldiğinde tüm ihtiyacı karşılayacak kapasitede bir işgücüne sahip olacağız. Arsin Trabzon’da işsizliği sonlandıracak en önemli merkezlerden biri olacak’