61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da anıldı.

Atatürk’ün ölüm saati 09:05’de tüm yurtta sirenler çalmaya başlarken vatandaşlarda oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

Trabzon Atatürk Alanında da vatandaşlar sirenlerin çalmasıyla beraber saygı duruşuna geçti.

Kimisi aracını durdurup, kimisi oturduğu yerden, kimisi ise çalıştığı işi bırakıp saygı duruşuna geçti.

Trabzon’un Atatürk’e olan sevgisi ve saygısı görülmeye değer görüntüler ortaya çıkardı.

Meydan Parkı'nda düzenlenen törene CHP il Başkanı Turgay Güngör, CHPTrabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP ilçe başkanları, Ötüken dergisi Trabzon Temsilciliği, siyasi parti üyeleri ve çok sayıda vatadaş katıldı.

'BÜTÜN ULUSLAR ATATÜRK'TEN İLHAM ALMAYA DEVAM ETMEKTEDİR'

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör'ün burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün uluslar, Atatürk’ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir.

Bu bağlamda 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir. Bu şekilde bakıldığında, kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.Atatürk'ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir. Sorumluluk makamında olanların gaflet ve dalaleti nedeniyle birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlerin tarihte eşi benzeri görülmedik oranda arttığı, terör saldırılarıyla kahraman çocuklarımızın şehit edildiği bu günlerde, onun ışığı çok daha parlak bir şekilde yolumuzu aydınlatmaktadır. Milletimiz kendisine yönelen her türlü tehdidi yok edecek güce sahiptir. Cumhuriyete ve demokrasiye aşık olan halkımız bu karanlık günleri de aşacak, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi mirasçısı olduğu görkemli tarihin verdiği büyük güçle bu büyük mücadelenin ön saflarında ilerlemektedir. Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır.Bu inançla, Büyük Atatürk'ü saygıyla selamlıyor, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum''

Öte yandan Ötüken dergisi andımızı okuyup slogan attı sloganlar “Başbuğ Atatürk'' yolun devam edecek.