Düzenlenen organizasyona Trabzon Valisi. A. Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Trabzon Basın İlan Kurumu İl Müdürü Muharrem Mermertaş, Trabzon’da ki gazete sahipleri ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltıda ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı. Trabzon Valisi A. Celil Öz, “Ciltleri bulan basın tarihi ile bir usta çırak ilişkisi ile devam eden gazetecilik mesleği.. Bu salonda bulunan seçkin kalabalık bu gücün bir göstergesi.

Bütün toplum kesimleri ile beraber yaşanması için yaşatılması için basın ahlak ilişkileri çerçevesinde doğruyu kullanmasına yönlendirmesine hep birlikte ihtiyaç var. Bu yönüyle bakıldığında gerçekten bu birikimimizi kullanıyoruz kullanmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçeveden kullanıldığında hem şehrin kalkınması hem de gelişmesi için çok önemlidir. Basın kuruluşları kamu kurum ve yerel yönetimler açısından bakıldığında bir yönüyle aynadır. Diğer yönünden vatandaşlar ile yerel yönetimler arasında bir tür köprüdür. Bilgi akışının doğru yönlendirilmesi ile sorunların daha iyi çözülmesi, eksik ve aksaklıkların giderilmesi için çok önemli mekanizmalardır. Bu toplumun gücünü ve geleceğe yönelik umutlarını yüksek tutmak için önemli bir değerdir" dedi.

Ardından ise Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir, "Belediye Başkanımız 7 yıldan beri bu kahvaltıları sürdürüyor olacaklar. Ben 2 tanesine başkan vekili olarak katıldı. 3 tanesine başkan olarak katıldım. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Organizasyonun ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Tüm kamu kurum kuruluşları sizin kuruluşlarınız. Demokrasinin 4. gücü. Temel insan hak ve özgürlüklerinin her zaman bizzat uygulayıcısı olan sizler inanın ülkemizde ve tüm dünyada demokrasinin yerleşmesi kaldırılamamasının en önemli güçlerinden birisiziniz. O bakımdan mesleğinizde ve dolayısıyla yürüttüğünüz fedakarlıkla ne kadar övünseniz azdır. Biz kamu kurum kuruluşları sizlere yardımcı olmaya çalışırken yerel yönetimler olarak belediyeler olarak ayrı bir özelliğimiz var. Sizle daha iç içeyiz. Sizi daha çok seviyoruz. Size hakikaten herkesten daha çok saygı duyuyoruz. O münasebetle  Çalışan Gazeteciler Günü ile birlikte bu vesileyle sizi mütevazi misafir etmekten şeref duyuyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından kahvaltıya geçilirken ardından Zorlu Grand Otel'in sürpriziyle hazırlanan ve üzerinde gazetecilerin fotoğrafının bulunduğu pasta kesildi. Daha sonra aile fotoğrafı çekilerek program son buldu.