Somali'den Kırgızistan'a, Tayland'dan Afganistan'a kadar 10'a yakın ülkenin KTÜ'deki burslu öğrencilerine bayram nedeniyle et kavurma ikram edildi.

61saat/haber servisi

Karadeniz Teknik Ünivesitesi'nde yurtta kalıp bayramda evlerine dönemeyen  öğrencilere kavurma ikramında bulunuldu. 250 yabancı öğrencinin de burslu eğitim gördüğü KTÜ'deki bayram ikramına yerli ve yabancı öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Yurt Müdürü Ahmet Taşan da öğrencilerin bayramını kutlarken bu organizasyonun mimarı Yurt Merkez lokantası işletmecisi Salih Tacettin, tek tek öğrencilerle ilgilendi.

SOMİLİLİ ÖĞRENCİ;"BİZE HER YER TRABZON"

Yemeğe katılan KTÜ İlahiyat Bölümü öğrencisi 22 yaşında Somalili Abdullahi Gurhan Aden, "Bize her yer Trabzon" derken KTÜ İşletme Bölümü'nde yüksek lisans yapan 45 yaşında Somalili Osman Muhammed, "Biz Türkiye'yi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR VE KÖFTE

KTÜ Elektronik Bölümü 1. sınıf öğrencisi 23 yaşında Ruandalı Janiver Maniragaba da, Türk mutfağını çok sevdiğini belirtirken, KTÜ Harita Bölümü öğrencisi 29 yaşındaki Tanzanyalı Joseph Mango ise, "Trabzonspor'u, köfteyi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

KTÜ Orman Fakültesi öğrencisi Zambialı Kennedy Kanja, KTÜ Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Kırgız Atai Samyibek, KTÜ Uluslararası İlişkiler öğrencisi 19 yaşındaki  Taylandlı Burhannuddin Leemogh, KTÜ Elektronik Bölümünde Master öğrencisi 23 yaşındaki Bangladeşli Mehedi Hasan, KTÜ Uluslararası İlişkiler öğrencisi 27 yaşındaki Bangladeşli Rahmatullah Rafiq ve KTÜ Uluslararası İlişkiler hazırlık öğrencisi 19 yaşındaki Afganlı Mohammad Naderazimy kavurma ikramından ötürü teşekkür ettti. Ayrıca öğrenciler dua ettiler