Günlükte Mümin Ufuk Bilgin’i, babasının azmettirmesiyle 2 kardeşinin öldürdüğünü yazması üzerine harekete geçen polis, baba ve iki oğlunu gözaltına aldı.

Köylüler Çarşamba İlçesi Dikbıyık Beldesi Gelemen Mevkii’nde 13 Mayıs 2002 tarihinde yol kenarında dizlerinin üzerine çökmüş ve tel örgülere yaslanmış halde erkek cesedi buldu. Olay yerinde yapılan araştırmada 8 kurşun ile öldürülen kişinin Mümin Ufuk Bilgin olduğunu tespit edildi. Güçleri olay yerinde 2 boş kovan dışında kanıt bulamadı. Bilgin’i tanıyan kişilerle birlikte 66 yaşındaki babası Selahattin Bilgin, kardeşleri 47 yaşındaki Necaittin Bilgin ile 37 yaşındaki Mustafa Bilgin’in ifadeleri alındı. Ancak katillere ulaşılamadı. Bunun üzerine de Bilgin’in dosyası ’Faili meçhul’ olarak rafa kaldırıldı. Faili meçhul cinayetlerle ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip, yaptığı çalışmalarla yıllar sonra cinayeti çözdü.

Olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile dosyayı yeniden açan ve ifadeleri inceleyen ekip, jandarma bölgesinde meydana geldiği için o dönemde askerde olan erlerin de ifadelerine başvurdu. Bir er olay günü Mümin Ufuk Bilgin’in kardeşlerinin de içinde olduğu bir otomobilin arka koltuğunda yattığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Bilgin’in babası ve 2 kardeşinin evlerinde arama yapan polis, Necaattin Bilgin’in eşi 42 yaşındaki Fatma Bilgin’in günlüğünü buldu. Cinayetten 3 yıl sonra günlük tutmaya başlayan Fatma Bilgin’in, notları arasında cinayetide yazdığı ortaya çıktı. Fatma Bilgin, cinayeti kayınpederi Selahattin Bilgin’in azmettirmesi sonucu eşi Necaattin Bilgin ile kardeşi Mustafa Bilgin’in işlediğini yazdığı görüldü. Yapılan araştırmada öldürülen Mümin Ufuk Bilgin’in sürekli alkol aldığı ve bu nedenle ailesi ile aralarında sorunlar olduğuda tespit edilince baba ve 2 oğlu gözaltına alındı. Şüpheliler, suçlamayı kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtildi.