Trabzon’un Akçaabat İlçesi Kayabaşı yaylasında yurtdışından ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce Kalaycıoğlu soyadını taşıyan aile, birlik ve beraberlikleri ile örnek oldular. 

Bu yıl 12.si düzenlenen geleneksel Kalaycıoğlulları Derneği buluşma ve kaynaşma etkinliği Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Kayabaşı yaylasında büyük bir katılım ile gerçekleşti. Samsun, Ordu, Giresun, Malatya, Erzurum, İzmir, İstanbul, Ankara, Siirt, Gümüşhane, Rize illerinden gelen Kalay, Kalaycı,  Kalaycıoğlu soyadını taşıyan aile üyelerinin katıldığı şenlikte bölgenin ünlü sanatçılarından Lazibo ile Ordu’nun yerel sanatçısı Durmuş Yılmazer sahne aldı. 
Oğuz boyunun Kalaycıoğlulları oymağından gelen aile üyeleri kemençe eşliğinde horon oynadı, yarışmalar düzenlendi. Yaylaya gelen diğer vatandaşlarda Kalaycıoğulları tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. 
Etknilğe Kalaycıoğulları Derneği Onursal Başkanı 17 ve 18. dönem Ankara  Milletvekili Göksel Kalaycıoğlu’da katıldı.  

Kalaycıoğuları Derneği Başkanı Leyla kalaycı Yavuz etkinliğin organizesinde emeği geçenlere ve katılan tüm aile bireylerine teşekkür ederek ‘Biz kocaman bir aileyiz. Bu büyük aileyi burada toplamak büyük bir mutluluk. Ülkemizin birlik ve bareberliğe çok ihtiyacı olduğu bir dönemde dileriz ailemizin birlikteliği herkese örnek olur’ ifadelereini kullandı.