61SAAT HABER SERVİSİ

Bu karar Trabzon’da tepki ile karşılanırken, öğrencilerin Çorum’da eğitim görecek iddiası ise tepkileri de beraberinde getirdi.  Ancak Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu’da geçtiğimiz günlerde burada eğitim gören öğrencilerin velileriyle yaptığı toplantıda  okulun kapatılması durumunda, Trabzon’da özel eğitim alanında kendini geliştirmiş İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi ile Ortahisar Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi bünyesinde iki sınıf açarak, öğrencileri Çorum’a göndermeden eğitim ve öğretimlerine imkan sağlayacaklarını belirtmesi öğrencileri velilerinin yüreğine su serpti. 

Bu konuda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarını yürüttüğü ve  Trabzonlu öğrencilerin il dışına gönderilmemesi için emek sarf ettiği kaydedildi. 

OKULDA ÖĞRENCİ SAYISI 33
Okulun mevcut öğrenci durumu ise bir hayli dikkat çekici.  Okulda 2016-2017 eğitim – öğretim döneminde 45 öğrenci bulunurken bunlardan 12’sinin mezun olduğu ve şuan da okulda mevcut öğrenci sayısının ise 33 olduğu belirtildi. 
Bu öğrencilerden 25’nin erkek, 8’inin ise kız olduğu yatılı öğrenci sayısının ise mevcut durumda 19 olduğu belirtildi. 

33 ÖĞRENCİDEN 11’İ ÇEVRE İLLERDEN GELİYOR
Okulda eğitim gören 33 öğrenciden 22’sinin Trabzonlu olduğu belirtilirken 11 öğrencinin ise çevre illerden Trabzon’a yatılı gelerek eğitim gördüğü kaydedildi. 
Okulun mevcut öğrenci sayısının az olması nedeniyle bu şekilde bir karar alındığı kaydedilirken sorunun Trabzon’da ki okullarda sınıf açılarak çözülmek istenmesi ise olumlu bir gelişme olarak göze çarpıyor. 

YATILI 19 ÖĞRENCİ GİDİNCE, OKULUN ÖĞRENCİ SAYISI 12’YE DÜŞÜYOR
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuştuğumuz bir yetkili ise konuya açıklık getirdi. Milli Eğitim Bakanlığının, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesinin Pansiyonunun kapattığına dikkat çekti. 55 kişilik okul pansiyonunda, 19 öğrencinin kalması nedeniyle bu kararın alındığı ifade edilirken bu durumun okulun kaderini de etkilediği belirtildi. 

120 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ 12’YE DÜŞTÜ
Yatılı kalan 19 öğrencinin farklı illere gidecek olmasından dolayı 120 öğrenci kapasiteli okulda, eğitim görece öğrenci sayısının 12 düşmesi okulun da kapanmasına neden oldu.  Yetkili, “Bakanlık okulun faaliyette olması için pansiyonu kullanıyordu. Pansiyon olmayınca dışardan gelen öğrenciler haliyle gidiyor. O öğrenciler de gidince, okulda, “bir okul öğrencisi kadar çoğunluk kalmıyor” Burada 100 tane 150 tane öğrenci olsa okul açık kalır..” ifadelerini kullandı. 

KARADENİZ BÖLGESİNDEN  10 PANSİYON
Bakanlık kararıyla sadece Trabzon’da ki okul pansiyonunun kapanmadığı Türkiye’de toplamda 35 pansiyonun birleştirme yoluyla kapatıldığı bildirildi. Karadeniz Bölgesinden ise Giresun Eynesil’de Giresun İşitme Engelliler Ortaokulu, Kastamonu’da ki Halime Çavuş İşitme Engelliler Ortaokulu, Samsun İlkadım’da ki 19 Mayıs İşitme Engelliler Ortaokulu, Samsun Özel Eğitim Meslek Lisesi Pansiyonu, Zonguldak’ta ki Uzun Mehmet İşitme Engelliler Ortaokulu, Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonları, Tokat’ta ki Turhal Özel Eğitim Meslek Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonları’nın da yer aldığı belirtildi. 

ÖĞRENCİLERİN SOSYALLEŞMESİ İÇİN YAPILIYOR
Bakanlığın aldığı bu kararla öğrencilerin bir araya toplanarak sosyal yaşamda da aktifleşmesinin sağlanması amaçlandığı belirtildi. Türkiye’de ki bir çok okulda, öğrenci sayısının düşmesinden dolayı bu şekilde bir yol izlendiği belirtilirken öğrencilerin bir araya toplanarak sosyalleşmesi amaçlandığı ifade ediliyor. 

OKULDA 30 ÖĞRETMEN VAR... 
Trabzon’da ki okulun kapanması sonrasında ise burada eğitim veren öğretmenlerin ve diğer personelin ise Trabzon’da ki çeşitli okullara dağıtılacağı kaydedildi. Okulun web sitesine girildiğinde ise 33 öğrenci için yönetim kadrosu da dahil  toplamda 30 öğretmen okulda görev aldığı görülüyor. Ancak bu öğretmenlerden bazılarının son atamalarla farklı okullara gitmiş olabileceği sayının daha düşük olabileceği de kaydedildi.  Okulda hizmetli ve işçi olarak ise görevli toplamda 4 personel yer alıyor... 

Okulun kapanması sonrasında binan yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından farklı bir okul olarak değerlendirileceği kaydedildi.