Sosyal medya üzerinde en büyük aktivite ve yardımlaşma grubu olan İnter Turkey grubu bu kez Kars’a Gönül Treni Projesiyle çocukları sevindirdi.

Ankara-Kars  arası Doğu Ekspresi treniyle  120 gezgin, sırt çantalarında okullara hediye götürdü.

 InterTurkey Gruplarının organize ettiği gezide 120 kocaman yürek, Gönül Treniyle Kars’a doğru yola çıktı. 

Grup yöneticileri amaçlarının Kars’taki çocukların her nevi ihtiyaçlarına cevap verebilmek olduğunu belirterek, hem kişisel hem de aldıkları bağışlarla binlerce kıyafet, ayakkabı, kırtasiye ürünlerinin yanı sıra kitap ve oyuncağı asıl sahiplerine ulaştırmak olduğunu söyledi. 

Grup Yöneticileri; “Bunun için canla başla uğraştık. Resmi izinleri de alarak 6 okulu ziyaret edip öğrencilere hediyelerimizi dağıttık. Daha sonra gruptan ayrılıp köyleri ziyaret ederek hem tarihi zenginlikleri yerinde görme fırsatı yakaladık hem de köy çocuklarına çok sayıda hediyeler dağıttık. Aileleri ziyaret ettik. Kendimize kardeş öğrenciler bulup eğitimleri boyunca gerekli olan tüm masraflarını üstlendik. Okul ziyaretlerinde çocuklarla oyunlar oynadık. Minik öğrenciler 18 Mart’ı anmak için bize güzel bir program hazırladılar. Hiçbir kar amacı gütmeden projemizi kısa zaman sonra başka illerde de yaşatabilmeyi amaçlıyoruz.” dedi.