61SAAT HABER SERVİSİ - CHP’nin Türkiye’nin bir çok ilinde başlattığı, il ve ilçe başkanlıklarına asılan “128 milyar dolar nerede?” pankartları, Trabzon’da da asıldı. 
CHP Trabzon İl Başkanlığı ve Ortahisar İlçe Başkanlığına asılan pankartlar, bugün polis tarafından kaldırıldığı iddia edildi.


Pankartın İl Başkanlığından kaldırıldığını sosyal medya hesabından duyuran CHP Ortahisar İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “İl Başkanlığımıza astığımız pankartlarımız, emniyet tarafından alındı. Yine de soruyoruz. “Hat 128 milyar dolar ne oldu?” ifadelerini kullandı.

NEDEN HIZLI TEPKİ VAR

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığının bulunduğu Suluhan’a da pankartı asan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Valisinin talimatıyla pankartın polisler tarafından kaldırıldığını söyledi. 
Oyman, “Burada olumsuz bir ifade yok.  Konuya açıklık getirilmesinde fayda var. Bunu da herkes adına sormak ta fayda var. Neden bu şekilde yapılıyor. Neden bu soruya karşı hızlı şekilde tepki var onu anlamış değiliz” dedi.


Pankartların kaldırılması sonrasında yeniden asıp asmayacakları sorusuna ise Oyman, “Sormaya devam edeceğiz. Söylemlerimizle, paylaşımlarımızla bunu soracağız. Orada istediğimiz şey herkesin aydınlanması. Bunun net cevabı almayınca  sormaya devam edeceğiz. Bugün pankartı indirirler ama bir şekilde biz bunu dile getiririz” diye konuştu. 

İL VE 18 İLÇEYE YAPTIRILDI
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, İl Başkanlığı ve 18 ilçeye pankart yaptırdıklarını ifade ederek, “önce ilden aldılar. “Valilik ve Emniyet kararıyla alındı” dediler.  Ortahisar’dan da alındı. Bu pankartları almalarının anlamsız olduğunu söyledim. Hakaret yok, suçlama yok. Vatandaş adına, milletin 128 Milyar dolarını soruyoruz. Sormayalım mı?” dedi.
İlçelerden de pankartların alındığını ifade eden Hacısalihoğlu, “Unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.