61SAAT HABER SERVİSİ - TFF Üçüncü Lig 3.Grup’ta 24. hafta müsabakasında 1461 Trabzon Kulübü, dün deplasmanda Fatsa Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Bordo-Mavi-Beyazlılar, Ordu temsilcisi ile 1-1 berabere kaldı. 1461 Trabzon’a bir puan kazandıran gol 34.dakikada Serkan Asan kaydetti. 90 dakika sonrasında ise saha içi ve çıkış koridorunda Fatsa Belediyespor’un yedek oyuncuları hem 1461 Trabzon yöneticilerine hem de futbolcularına saldırarak darp etti. 

Fatsa Belediyespor Teknik Direktörü İsmail Cem Cambaz ve yardımcı antrenörler ile uzatma dakikalarda yedek kulübesinde kırmızı kart görerek atılan Serkan Çalık olayların fitilini ateşleyen isimler oldu.

1461 Trabzon Kulübünden bugün yapılan açıklamada ise dikkat çeken ifadeler kullanıldı.  “Fatsa Belediyespor ile dün deplasmanda oynadığımız lig müsabakasının ardından gerek saha içinde gerekse çıkış koridorunda hem yöneticilerimize hem de futbolcularımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadeleriyle başlayan açıklamada, 

“Fatsa Belediyesporlu futbolcu ve taraftarların oyuncularımıza hangi hırs ve nefret duyguları ile saldırdıklarını anlayamamakla birlikte, güvenlik güçlerinin bu olaydaki “ilgisiz”/“özensiz” tavrını da ‘manidar’ buluyoruz. 
Sözlü veya fiziksel her türlü şiddetin karşısında duran bir camia olarak,  sporun centilmen ruhuna aykırı bu çirkin tutum bizi son derece büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır” denildi. 

Açıklama, “Fatsa'da tarafımıza yönelik bu saldırıyı, basit bir “futbol şiddeti” vakası olarak nitelenemez. Bu ve benzeri şiddet olayları, Türk futbolunun geleceğine yönelik büyük bir tehdit yaratmaktadır. 
Darp edilen yönetici ve sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, kulübümüz tarafından sorumluların cezalandırılması için gerekli girişimlerin başlatıldığını kamuoyuna  saygıyla duyururuz” sözleriyle son buldu...