Trabzon’un Gürbulak Beldesi Belediye Başkanı Kemal Çoban 15 bin TL aylık bütçesi olan belediyesinde tüm imkanlarını, siyasileri, bürokratları ve iki diyaloglarını kullanarak 5 yılda 69 milyonluk yatırım yapmayı başardı. 

Çoban Türkiye genelinde belde belediyesi olarak 69 milyonluk yatırıma ulaşan nadir belediyeler arasına ismini yazdırdı.
 

Göreve geldiği günden bu yana gece gündüz istikrarlı bir şekilde çalışmalarına devam eden Gürbulak Belediye Başkanı Ak Partili Kemal Çoban, 15 bin TL’lik bütçe ile 5 yılda yaptığı 69 milyonluk yatırımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Virabismillah diyerek Trabzon Belediyesi ile döküm alanı projesine imza atan ve bu proje ile Gürbulak Beldesi’ne büyük kazanç sağlayan Çoban daha önce döküm alanları çevresindeki arsaların dönümbaşı değerinin 50 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkmasını sağladı.

Ayrıca döküm alanının kazandırıldığı alanlarda iki fabrikanın hayata geçirilmesinde öncülük ederek ekonomiye büyük bir kazanım sağlamanın yanında 200 kişiye de istihdam sağlanmasına vesile oldu.

Böylece belediyenin de kasasına 250 bin TL girmiş oldu. Çoban beldenin alt yapı çalışmalarına da önem vererek kanalizasyon çalışmalarını başlattı.
Gürbulak Beldesinin atık ve kirli sularını 4 milyon TL maliyetli projesi ile denizei 200 metre içersine aktarması ile içme sularının da temiz olmasını sağladı. Ayrıca Gürbulak beldesinin yol sorunu da el atan Çoban, maliyeti 3,5 milyon TL’yi bulan proje ile de ara ve ana harterlerdeki sanat duvarları yaparak yolların genişlemesini sağladı. Yolların genişletilmesinin ardından beldedeki tüm yolların yeniden asfaltlanması içinde 1 milyon TL harcama yaparak belde sakinlerinin ulaşım sorununuda çözmüş oldu.

Belde belediye başkanı olmasına rağmen birçok önemli proenin altına imzasını atan Çoban sel taşkınlarının da önüne geçmek için 1 milyon TL’lik dere ıslahı çalışması yaptı. Daha önce de beldede Toprak kayması yaşanması sebebi ile afet bölgesi olan 150’nin üzerinde mahalle sakinini ilgilendiren alanı maliyeti 1,5 milyonu bulan forekazık yöntemi ile yapılan yatırım sayesinde büyük bir ristken kurtardı.  Bu bölgenin afet bölgesinden çıkarılmasını sağladı.

Ayrıca maliyeti 5 milyon TL’yi bulan karayolları kamulaştırma bedellerinin yatırılmasını sağlayan Kemal Çoban Karayolları ile ortak çalışarak Gürbulak Beldesi’ne 10 milyon TL’lik yatırıma imza attı.

Karakaya içme suyu şebekesinin aktif hale getirilmesinde büyük rol oynayan Kemal Çoban 33 köy ve 4 beldeye içme suyu gitmesini sağlayan şebeke için Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan da  maddi destek  alarak vatandaşın taktirini kazandı.  Belediye hizmetlerinden ötürü Başkan Kemal Çoban’a teşekkür eden Gürbulak Halkı ve parti teşkilatı ‘Başkanımız 100 yıl adından söz ettirecek yatırımlar yaparak beldemizin gurur oldu. Kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Kemal Çoban’ın talip olduğu meclis üyeliğine seçilmesi halinde Büyükşehir’de de hizmetlerine devam edeceği ifade ediliyor.