61SAAT HABER SERVİSİ : Karadeniz Sahil Yolu yokken, tek şeritli gidiş-gelişli yollarda risk daha fazlaydı. Tehlike daha fazla! Ölümlü kazalar hergün kulaklarımızı tırmalıyordu..

Karadeniz Sahil Yolu hizmete açıldıktan sonra kazalarda önemli derecede düşüş yaşandı! Fakat bir süre sonra Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımından dolayı gelen hatalar yine kazalara davetiye çıkarmaya başladı. Belirli bölgelerde su tahliye ızgaraları ve yolda oturmalardan dolayı eğim bozulmaları meydana geliyor. Bu da kaza riskini artıyor. 15 dakikalık sağanak yağmur bile buna neden olabiliyor.

İşte bunlardan bir tanesi dün yine meydana geldi. Çarşıbaşı İlçesi’nde defalarca o noktada meydana gelen aşırı yağışın verdiği gölete dönmüş cep ve hemen karşısındaki yol kenarları, araçları adeta ölümle burun buruna getirdi. 15 dakikalık yağmu adeta araçları bir gölün içine soktu, çıkardı! Bazı araç sahipleri yola çöken su nedeniyle yolu göremediler bile..

Bayram öncesinde yol tahliye ızgaralarını neden temizlemediklerini belirten vatandaşlar, “Gurbetçiler özellikle anlamayıp yağışlı yola süratli giriyorlar.  Kaza yapıyorlar. Ölümler oluyor. Karayolları yetkilileri her yıl yaşanan bu duruma neden seyirci kalıyorlar” şeklinde tepki gösterdiler. Öte yandan meteoroloji Hopa-Artvin-Rize çevresi için sel uyarısı yaptı.