Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa olarak düzenlediği ve Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından altı ayda bir periyodik olarak yapılan ankette Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir önceki anket sonuçlarından daha yüksek orana ulaştı. Altı ay önce ankette en başarılı 4. Belediye başkanı olan Başkan Gümrükçüoğlu bu ankette en başarılı üçüncü belediye başkanı oldu.

Türkiye'nin büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla 44 bin 935 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonuçları açıklandı. Ankette Trabzon deneklere, “Belediye Başkanı’ndan memnun musunuz” sorusu yöneltildi. Cevap şıklarında ise memnunun, kısmen memnunum ve memnun değilim cevapları yer aldı. Trabzon’da ankete 972 kişi katılırken sorulan soruya deneklerin yüzde “55.5’i memnunum”, yüzde 13,6’sı “kısmen memnunum”, yüzde 30.9’u ise memnum değilim cevabını verdi.

Ankette Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba birinci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ikinci, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise üçüncü sırada yer aldı.

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin 6 ay önce yaptığı araştırmada Başkan Gümrükçüoğlu Şanlıurfa, Malatya ve Denizli Belediye Başkanları’nın arkasında 4 sırada yer alıyordu. 6 ay önce yapılan ankette deneklerin yüzde 54.1’i memnunum, yüzde 32,9’u memnun değilim, yüzde 13’ü ise kısmen memnunum cevabını verdi. Bir önceki ankete göre memnun olmayanlarının oranının 2 puan azalması, memnun olanların oranının 2 puan yükselmesi dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyeleri arasındaki ankette ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı birinci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ikinci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ise üçüncü sırada yer aldı.

DAHA FAZLA AYRINTI İÇİN TIKLAYIN