15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen serginin açılışına Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Vali Yardımcısı Nusret ŞAHİN, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla ÇİMER, Prof. Dr. Hasan KARAL, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail AlLTUNAY, akademik personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide, ülke genelinde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası objektiflere yansıyan mücadeleye ait 15 afiş tasarımı ve 30 fotoğraf yer aldı.

Düzenlenen sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, “15 Temmuz 2016 gecesi, alçak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemize, devletimize, milletimize ve demokrasimize karşı girişilen hain darbe teşebbüsünü bir kez daha şiddetle lanetliyorum. Bu pervasız, hayasız ve menfur teşebbüse karşı tanklara, bombalara ve silahlara karşı göğsünü siper ederek tarihin şeref levhasına adlarını altın harflerle yazdıran başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı, mutlu ve bereketli bir ömür diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, İletişim Fakültemiz, Fatih Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programı, Büyükşehir Belediyemiz ve Ortahisar Belediyemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen sergimizi katılımlarıyla onurlandıran değerli Trabzon halkımıza selam ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.