Baba Zavut, yaptığı açıklamada, 44 yıl mutlu bir evlilik geçirdiği eşini, 15 yıl önce kaybettiğini ifade ederek, "Evliliğimiz boyunca 7 çocuk dünyaya getirdik. Çocuklarımın hepsi de doğuştan bedensel engelliydi. 5'i küçük yaşlarda, biri ise yaklaşık 4 yıl önce hayatını kaybetti" dedi.  Hayatta kalan, doğuştan bedensel ve görme engelli 45 yaşındaki kızı Emine Zavut'un aynı zamanda yatalak olduğunu belirten Zavut, "Çok zor, Allah kimseyi evladının bu durumu ile imtihan etmesin. 77 yaşındayım, şeker hastasıyım ve bakıma ihtiyacım var. Ama kızım bir başkasının yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılayamıyor" diye konuştu. 

KİMSEMİZ YOK
Kızının bu durumuna üzüldüğünü anlatan Zavut, şunları söyledi:  "Kimsemiz yok. Gücüm yettiği kadarıyla evin bütün işlerini de ben yapıyorum. Evimiz sobalı, sobayı da sürekli yakamıyorum, soğukta üşüyoruz. Allah rızası için yetkililer bize sahip çıksın. Ben emekliyim. Para karşılığında bile kızıma ve bana bakacak kimseyi bulamıyorum. Daha önce komşumuz olan Yaşar hanım, haftada 1-2 gün gelip evimizin temizliğini yapıyor, yemek pişiriyor ve Emine'nin hizmetini görüyordu. Buralardan taşındı gitti ama zaman zaman geliyor. Yaşar hanım bu yardımı, Allah rızası ve Emine'yi sevdiği için yapıyor." 
KEŞKE YÜRÜYEBİLSEYDİM
Doğuştan bedensel ve görme engelli Emine Zavut ise yaşamını babasının yardımı sayesinde sürdürdüğünü ifade etti. 
Babasının durumuna üzüldüğünü dile getiren Emine Zavut, "Keşke yürüyebilseydim, babama hizmet ederdim. O da hasta. Bütün ihtiyaçlarımı o karşılıyor. Buna çok üzülüyorum. Babamın bana hizmet etmesini istemiyorum ama buna mecburum. Keşke annem ölmeseydi. O hem bana bakardı hem de babama" dedi.  

TEK ARKADAŞI RADYOSU
Emine Zavut, tek arkadaşının, babasının aldığı radyo olduğunu anlatarak,  "Babam bazen dışarıya çıkıyor. Ben de evde yalnız kaldığım için canım sıkılıyor. O sırada radyo dinliyorum. Haberleri de dinliyorum. Başbakan herkese sahip çıkıyor, ne olur bize de sahip çıksın" diye konuştu.  Emine Zavut'un bakımına zaman zaman yardımcı olan Yaşar Güngör (46) ise şöyle konuştu:  "Emine'nin bakıma ihtiyacı var. Babası bakıyor ama, O da yaşlı ve hasta. Hem yaşlı bir baba, bu durumdaki bir kızının hangi bakımını yapabilir ki. Ben haftada bir kaç gün, akşam saatlerinde gelip ilgileniyorum. Çalıştığım için gündüzleri gelemiyorum. Emine'ye yardım istiyoruz. Benim elimden de fazlaca bir şey gelmiyor. Evim uzak ancak Emine'ye üzüldüğüm ve onu sevdiğim için geliyorum. Babası evladı için elinden geleni yapıyor ama o da yaşlı." 

SOSYAL HİZMETE MÜRACAAT YOK
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, ailenin evde bakım hizmeti ile ilgili olarak kuruma müracaatının olmadığını belirtti.  Mevlüt Zavut'un emekli olduğunu, Emine Zavut'un da 3 ayda bir özürlü maaşı aldığını ifade eden yetkililer, bakıma muhtaç özürlülere resmi veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgahlarında bakım hizmeti verilebilmesinin, 5579 sayılı kanunla belirlendiğini, kanunun, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az olanlara, bakım hizmeti verilmesine olanak tanıdığını kaydetti.