'Sanatsal gerçeklik’ isimli fotoğraf sergisinin açılışında konuşan 16 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Uygur Kıran, fotoğraf çektikçe var olduğunu hissettiğini söyledi. Küçüklüğünden beri sosyal uyum sorunu yaşadığını kaydeden Kıran “Hiçbir zaman yaşıtlarımla yeterince anlaşamadım. Kendim dışındaki insanlar bana hep yabancı gelmiştir. Öğrenmeye, yorumlamaya, sanata tutkun biriyim. Liseye başladığımda arkadaşlarımla zevklerimiz, ilgi alanlarımız, algımız birbirinden fazlasıyla ayrılmaya başlamıştı. Yanlarında kitap yerine marka-giyim katalogları gezdiren tiplere karışmaya kendimi zorlayamıyorum” dedi.

Sanatın insani bir duruş olduğunu düşündüğünü ifade eden Uygur Kıran ”Fotoğraf çektikçe var oluyorum. Dünyaya çok ilgi duyuyorum. Dünya bana göre daha farklı. İnsanları merak ediyorum. Başıboş köpekler gibi dolaşarak fotoğraflar çekiyorum. Elime fotoğraf makinemi alıp gezmeyi, yaşamı fotoğraflamayı, gözlerimle güzellik aramayı seviyorum. Fakat sadece görsel güzellik tatmin etmiyor. Duygularım ve düşüncelerimle bağlantılar kurduğum nesneleri fotoğraflıyorum” diye konuştu.

Gelecekte yönetmen olmayı çok arzuladığını belirten genç fotoğrafçı, kendisine destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Uygur Kıran’ın babası olan Özel Karadeniz Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Uğur Kıran da serginin açılışında oğlunu yalnız bırakmazken, serginin 5 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.