Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 17 yaşındaki İ.T., yine ailesinin Suriye'de tanıştığı bir kaçakçıya ödediği parayla Türkiye'ye kaçmayı başardı. Erzurum'da yakalanan çocuk PKK'lı itirafında, "Dağa ailemin ve benim öldürülme tehdidi ile kaçırıldım, fırsatını bulup ülkeme kaçtım" dedi.  
 
PKK'nın çocukları zorla dağa çıkarılmasına vicdanı el vermediği için geçtiğimiz 7 Haziran günü Suriye'nin Derik Kampı'nda terör örgütü PKK liderlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin yönetimindeki kampta silahlı nöbet tutarken kaçmayı başaran 17 yaşındaki İ.T. 28 Ağustos 2015 günü geldiği Erzurum'da polisin yaptığı kimlik kontrolünde yakalandı. İ.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
  'BİR OĞLUNUZ ÖRGÜTTEN AYRILDI, YERİNE BİR OĞLUNUZU VERECEKSİNİZ' TEHDİDİ
Örgüte silah zoruyla kaçırıldığını belirten 17 yaşındaki İ.T., yaklaşık 5 ay kaldığı bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye Derik Kampı'ndan günlerdir kaçmayı planladığını itiraf etti. İ.T. 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum' dedi. İ.T. iddianamede yer alan örgüt kampından kaçış sürecini ise şöyle anlattı: 
 
"Örgüt üyeleri, 2013 yılında 'Bir oğlunuz örgütten ayrıldı, onunu yerine bir oğlunuzu vereceksiniz' diyerek ölüm tehdidi ile örgütün dağ kadrosuna 2015 yılının Nisan ayında götürüldüm. İsimlerini bilmediğim örgüt üyeleri tarafından Türkiye Sınırını geçip PKK'nın Derik Kampına ulaştım. Bu kamp Sorumlusu Suriye Uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin bulunuyordu. Burada askeri eğitim aldıktan sonra, beni yapı görevine verdiler. Yapı görevinin anlamı 'rütbesiz silahlı örgüt üyesine' verilen görevdir. Bu kampta yaklaşık 5 ay süre içinde kalarak eğitimim tamamladıktan sonra, örgütte koğuş nöbeti tutuğum sırada kaçma planı yaptım. Sabahın ilk ışıklarında kampta koğuş nöbeti tuttuğum sırada kaçmayı başardım."
 
"SİLAHLI EYLEME KATILMADIM"
Silahlı eyleme katılmadığını belirten Çocuk PKK'lı İ.T., "Daha sonra, Suriye'nin Kamışlı kasabasına gelerek burada ailemin de büyük katkısı ile tanıştığımız ve kaçakçılık ile uğraşan Suriye uyruklu bir kaçakçı tarafından para karşılığı ile Türkiye'ye giriş yaptım. Ben örgütün hiç bir silahlı eylemine katılmadım. Kendi isteğimle karar vererek ülkeme kaçtım. Şimdi devletimizin şefkatli ellerinde olduğum için mutluyum" dedi.
 
15 YIL HAPİS İSTEMİ İLE YARGILANACAK
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan 17 yaşındaki İ.T. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK'nin 314/2 maddesi kapsamında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.
Çocuk PKK'lı İ.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.