61SAAT HABER SERVİSİ -

Bu şirketlerde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmelerinde son aşamaya gelindiği bildirildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde TRABEL ve TURKUAZ’da çalışan işçiler Toplu İş Sözleşmesinden gelecek umutlu haberi bekliyor.

Yetkili sendika Hizmet İş, TRABEL’de çalışan 513, TURKUAZ’da çalışan 885 işçi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi için masaya oturdu.

Bugün yapılan 2. toplantı 2.5  saatten fazla sürerken pazarlıklarda tüm sosyal maddelerle ilgili anlaşmaya varıldığı bildirildi. 

Parasal maddelerle ilgili ise Trabzon Büyükşehir Belediyesine adına görüşmeleri yürüten ilgililerin son olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na danışacağı öğrenildi. 

Başkan Murat Zorluoğlu’nun bu noktada tavrının önemli olduğu vurgulanırken 15 gün içinde görüşmelerin mutlu sonla bitmesi bekleniyor. 

Hizmet İş Sendikasının TRABEL ve TURKUAZ Şirketleri için yaptığı görüşmelerin ardından önümüzdeki günlerde TRABSU için de Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile masaya oturması bekleniyor. 

TRABEL ve TURKUAZ’da varılan anlaşmalar oranında TRABSU’da çalışan 367 işçi için de aynı noktada Toplu İş Sözleşmesi imzalanması bekleniyor.