Ordu'da Sosyal Güvenlik Kurumunun yaptığı denetimlerde 180 kadının sahte boşanma yöntemi ile vefat eden babasının maaşını aldığı belirlendi. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ahmet Erdoğan 2008 yılından itibaren getirilen ceza uygulamasının caydırıcı olduğuna dikkat çekti. Ordu'da sosyal güvenlik kurumunun yaptığı denetimlerde 180 kadının sahte boşanma yöntemi ile babasından kalan emekli maaşı aldığı belirlendi. Babalarından kalan maaştan faydalanmak için eşlerinden boşanan kadınlar SGK'nın takibine takıldı.

Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu da sahte boşanmaları takibe aldı. SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğankendilerine gelen 359 ihbarın geldiğini bu ihbarlardan 50 sinin asılsız çıktığını söyledi. Erdoğan, "Yapılan 359 ihbarı genellikle aile içinden birileri yapıyorlar. ya kardeşi oluyor, ya bacısı, ya komşusu oluyor. Hatta babaları dahi şikâyet ediyorlar. Bize gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. Ayrıca il merkezi ve ilçelerde de bu konuyla alakalı çalışmalar yaparak anlaşmalı boşanmalar olup olmadığını araştırıyoruz. Anlaşmalı evlilik oranında bir azalma var. bunun nedeni de 2008'de çıkarılan yasayla anlaşmalı olarak eşinden boşanıp babasından kalan maaşı alanlara çok ağır cezalar uygulanıyor. Tespit edildiği andan itibaren hem bugüne kadar kendisine ödenen paralar faiziyle geri alınıyor, hem de haklarında suç duyurusunda bulunuluyor. Bu nedenlerden ötürü böyle anlaşmalı boşanma oranları çok yüksek değil." dedi. 
Erdoğan, Ordu'da sahte boşanmaların diğer illere oranla az olduğunu da belirterek, "Böyle anlaşmalı boşanmalarda Ordu zannedildiği gibi Türkiye'de ilk sıralarda değil. Hatta orta sıralarda dahi olmadığını söyleyebilirim. Eğer araştırılırsa görülecektir ki Ordu anlaşmalı boşanmalarda 81 il arasında son sıralarda yer alıyordur." diye konuştu.