19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Ortahisar Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, mülki ve askeri erkan ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Kıbrıs gazisi, emekli Başçavuş Yusuf Yılmaz, "Ülkemiz toprakları bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeni ile tarih boyunca daima düşmanların hedefi haline gelmiştir tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan Yüce Türk Milleti canında aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına kanını son damlasına kadar korumasını bilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile bugün kadar Anadolu'da, Kürdü, Çerkez'i, Laz'ı, ve diğer etnik gruplarla iç içe ve kardeşçe yaşamış bundan sonrada yaşamaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Hiçbir kuvvet ve hiçbir güç bizi bizden ayıramaz, bizi birbirimize düşman edemez" dedi.

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirten Yılmaz, "Terör, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silaha teröre misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Kanlarımız boşa akıtılmamalıdır. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehit olurken, yüzlercesi de görev malulü unvanına ulaşmıştır. Son günlerde terör örgütünün askerimize, polisimize, köy korucularına ve halkımıza yaptıkları kalleşçe saldırıları Muharip Gaziler Derneği olarak şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ ŞEHİDİNE VE GAZİSİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMALIDIR"

"Meydanlarda boy göstererek şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını vatan hainlerine bir kez daha hatırlatmalıyız" diyen Yılmaz, "Günümüz Türkiye'sinde bazı kendini bilmezler, hayal aleminde yaşayanlar, Atatürk ilke ve inkılaplarını hiçe sayanlar ve hatta kanla irfanla kurulan Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışanlar şunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmasınlar ki, bu yüce millet en sıkıntılı dönemlerinde dahi ulusal gücünün mazisi zaferlerle dolu ve bağrından çıkardığı güvenlik güçlerinden ve bu güçlerin milletine emanet ettiği şehit ve gazilerinden alır. Onlar milletimizin savaş meydanlarında ve ülke savunmasındaki cesaret, fazilet ve imam bütünlüğünün simgesidir. Türk Milleti şehidine ve gazisine her zaman sahip çıkmalıdır. Bugün Kore ve Kıbrıs gazileri ilgiden maddi ve manevi destekten yoksundur. Bugün her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu gözü dönmüş eli kanlı terör örgütlerine göstermek için tüm halkımız ve gazilerimiz ile meydanlarda boy göstererek şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını vatan hainlerine bir kez daha hatırlatmalıyız" diye konuştu.

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mesut Çalık, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptıktan sonra Valilik önündeki tören sona erdi. - TRABZON