Saldırının ardından Rize Devlet Hastanesi’ne yine kanlar içinde arabayı sürerek giden Fatih Ayhan’da 7 bıçak darbesi, Kadem Ayhan’da 2 ve Erdem Duman’da 1 bıçak darbesi olduğu tespit edildi. Erdem Duman, dalağına isabet eden bıçak darbesinden dolayı nefes zorluğu çektiği için ameliyata alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yaralılardan Fatih Ayhan, olayla ilgili polise verdiği ifadesinde; “Maç çıkışı Rize’ye doğru yola çıkarken hastane kavşağından otobana çıkmak için girdik, içinde 2 kişinin olduğu otomobil de otobandan kavşağa giriyordu. Bekledik ve geldi sinyal vermeden sahil şeridine çıktı. Sinyal vermediği için ben de söylendim. Ama söylenirken ne el kol hareketi yaptım, ne de kafamı dışarı falan çıkardım. Otobanda yaklaşık 1,5 km gitmiştik ki T.K.’nın sürdüğü araç önümüze kırarak bizi durdurdu.  Hemen araçtan inip yanımıza geldi ve biz de araçtan indik. T.K. beni sövdün, bana küfrettin diyerek üstüme gelip bana kafa attı. Ona sövmediğimi söylediğim halde bana saldırmaya devam edince kendimi savunmak için belinden sarıldım ve bariyerlere fırlattım onu. Sonra arkamdan bıçaklandığımı hissettim.

Sonra yere yığıldım, T.K. bu kez de kafama yüzüme tekme atmaya başladı.  Kardeşimin ölüyorsun diye bağırdığını duydum, kardeşlerime de zarar vermesin diye T.K.’nın paçasından tuttum ama bu kez bacağıma iki bıçak daha attı. O esnada kardeşime de 2 bıçak salladı ve polise haber vermek için koşan kuzenim de arkadan bıçaklandı.  Kendi imkanlarımızla aracımıza bindik ve Rize Devlet Hastanesi’ne kadar sürebildim. Sonrasını hatırlamıyorum. Araştırma hastanesine sevk edilmişiz. Sol bacağımda 6, sağ bacağımda bir bıçak yarası belirlendi.

Kardeşim Kadem’in sol bacağında ve kalçasında derin bıçak darbesi var. Kuzenimi de beni ilk bıçaklayan kişi arkadan bıçaklamış. Dalağından bıçaklandı.  Nefes zorluğu çektiği ve ciğerleri çalışmadığı için ameliyata alındı. Bizi bir kişi bıçaklamadı ama suçu sadece bir kişi üstlenmiş. Orada öldürülebilirdik, hele kuzenim büyük tehlike atlattı. Mobese kayıtlarına bakılırsa zaten her şey belli olacaktır” dedi.

Okur53