KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ
Kaza, 3 Nisan 2011 tarihinde saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Duroğlu Sağlık Ocağı'nda görevli Aile Hekimi 31 yaşındaki Ö. A. yönetimindeki 28 AV 933 plakalı otomobil, merkeze bağlı Barca Köyü yakınlarında, Giresun'daki evlerine gitmek için yol kenarında dolmuş bekleyen Emine ve Fazıl Yurt çiftine çarptı. Yurt çifti, kaza yerinde yaşamlarını yitirdi. Kaza sonrasında kaçan ve alkollü olduğu iddia edilen Dr. Ö.A., 2 gün sonra polise teslim oldu.

TALİ KUSURLU
Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan yargılanan Ö.A., Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, 'tali kusurlu' olarak bildirilmesi üzerine, 'üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, delillerin toplanmış olması ve sanığın kaçma veya delilleri karartma şüphesinin bulunmaması' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI
Tutuksuz yargılanan ve Güce İlçesi'nde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Ö.A.'nın Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına dün devam edildi. Yurt Ailesi'nin avukatları tarafından ikinci kez sunulan bilirkişi raporunu değerlendiren mahkeme heyeti, Dr. Ö.A.'nın, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 3 yıl, olayda 'bilinçli taksir' söz konusu olduğu için de cezanın artırımına gidilerek 4 yıl ceza verdi. Mahkeme heyeti, sanığın yargılama sürecinde olumlu davranışları nedeniyle indirime giderek cezayı 3 yıl 4 ay hapis olarak belirledi.
Dr. Annakkaya'nın cezayı fazla bulan avukatları, kararı temyize gönderdi.

'RAPOR SANIĞI KORUMAK VE KURTARMAK İÇİN EKSİK GELDİ'
Yurt çiftin oğlu Hasan Yurt da cezayı az buldu, bilirkişi raporunun Adli Tıp Kurumu'na iki kez sunulmasına rağmen dikkate alınmadığını belirterek, "Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen rapor sanığı korumak ve kurtarmak için eksik geldi.
Mahkeme heyeti aracın hızının tespiti ve kusur oranını istedi. Ancak Giresun 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği tarafından hazırlattırılan Delil Tespiti ve Bilirkişi Raporu, iki defa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine rağmen dikkate alınmadı. Aracın lastik izi olduğu halde gelen raporda lastik izinin olmadığı için aracın hızının tespitinin teknik olarak mümkün olmadığı söylendi. Halbuki hazırlanan raporda aracın lastik izlerinin olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun bu denli çelişkili olması sanığın az ceza almasına neden olmuştur.
Alkollü olan ve iki kişinin ölümüne neden olan sanık bunun tespit edilmemesi için iki gün adaletten de kaçmıştır. Umarız adalet tecelli eder" dedi.