İlçenin Çetrik köyünde 22 Şubat 2012'de gece yamaçtan yuvarlanan kaya, Recep Çolak (80) ve Ayşe Çolak'ın (62) yaşadığı tek katlı betonarme evin üzerine düştü.

Büyük bir gürültü ile uyanıp dışarı çıkan yaşlı çift, çatısı bulunmayan evde tavandaki betonun kırılmasına neden olan kayanın bir bölümünün mutfağa girdiğini ve asılı şekilde kaldığını fark etti.  Geceyi komşularının evinde geçiren çift, daha sonra komşularının evlerinin giriş katını kendilerine vermesiyle eşyalarını buraya taşıdı.  Elektriği ve suyu olmayan giriş katında kış ayını zorlukla geçirdiklerini anlatan Recep Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayanın evde büyük hasara yol açtığını belirterek, ''Kaya düştüğü sırada uyuyorduk, deprem olduğunu zannettik. Eşime evden çıkmamız gerektiğini söyledim, sıkışan kapıdan güçlükle dışarı çıkabildik. Daha sonra komşularımızdan yardım istedik, geceyi komşumuzda geçirdik'' dedi.  

Şalpazarı Kaymakamlığı ve Trabzon'dan gelen ekiplerin evde ve çevrede incelemede yaptığını ifade eden Çolak, şöyle devam etti:  ''Bölgenin heyelan riski altında olduğunu söylediler. Geçen süre içerisinde komşumuz, çözüm buluncaya kadar evinin giriş katını kullanabileceğimizi belirtti, biz de eşyalarımızı buraya taşıdık. Başka gidecek yerimiz yok. Devletimiz müsaade ederse köyümüzde yaşamak istiyoruz. Eğer bölgedeki heyelan riski gerekçe gösterilip bize burada yaşayamayacağımız söylenirse çaresini bulup bir tarafa gideceğiz. Aksi takdirde kayanın kaldırılıp, evimin onarılmasını istiyorum. Ev olmayınca hiçbir şey olmuyor. İmkansızlıklar içinde yaptırdığım evimi her gün o şekilde görünce moralim bozuluyor. Yediğim yemekten de uyuduğum uykudan da hiçbir şey anlamıyorum.''  

-''Çektiğim çileyi ben bilirim''-

Komşularının evinde zor koşullarda yaşadıklarına dile getiren Ayşe Çolak ise ''Evimizden çıktığımızdan bu yana televizyon izleyemedik. Suyumuz, elektriğimiz, tuvaletimiz ve banyomuz yok. Komşumuzun bile olsa ne kadar süre burada duracağız. İhtiyaçlarımızı komşuların evinde gidermeye çalışıyoruz. Çektiğim çileyi ben bilirim. Evimizin yeniden yapılmasını ve orada yaşamayı istiyorum'' diye konuştu.  İçerisinde sıvası dahi bulunmayan evde yaklaşan kış ayını nasıl geçireceklerini düşündüklerini vurgulayan Çolak, ''Kışın burada nasıl duracağız bilmiyorum. Geçici bir soba kurduk ama evde kapı dahi yok. İnşallah kısa zamanda yetkililer bizim için bir çare bulur'' ifadelerini kullandı.  

-''İnşallah mağduriyeti gidereceğiz''-

İki hafta önce göreve başlayan Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan da olaydan yeni haberi olduğunu ifade ederek, ''Şubat ayında meydana gelen olayın ardından hak sahipliği komisyonu oluşturulmuş. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından konu takip ediliyor. Mağdur aileye konut imkanı sağlanacağı ve bizim tarafımızdan da bu olayın takip edileceğini söyleyebilirim. Göreve daha yeni başladım. İnşallah mağduriyeti gidereceğiz'' diye konuştu.  Öte yandan, 8 haneli köyün giriş ve çıkışına bölgedeki olası riskler nedeniyle ''dikkat heyelan tehlikesi'' levhalarının asıldığı görüldü.