Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2011 yılının değerlendirilmesi ve 2012 yılının planlanması için geleneksel olarak hazırlanan Muhtarlar Toplantısı’na katıldı.
Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Trabzon’un marka kent olması adına sürdürülen çalışmalar kapsamında sağlanan birlikteliğin bundan sonrada arttırılarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, halka kaliteli hizmet sunulması adına bundan sonra da yapılacak çalışmaların arkasında olduğunu belirtti.


BAŞARI TÜM TARAFLARCA SAĞLANDI
Trabzon’da yakalanan başarının tüm tarafların işbirliği ile gerçekleştirildiğini belirten Vali Kızılcık, “Sayın Belediye Başkanımız yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri sizlerle paylaştı. Ben yerel yönetimin başı olarak Trabzon’umuzun sorunlarının çözülmesinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılan bu başarılı işbirliği sayesinde Trabzon’da yaşanan değişim ve dönüşümü hepimiz görüyoruz. Özellikle işportanın ilimizden kalkması, trafik sorununda önemli aşama kaydedilmesinin unutulmaması gerektiğine inanıyorum. Amacımız hizmetlerin eşit bir şekilde tüm halkımıza sunulmasıdır. Meydan Parkının düzenlenmesi, spor tesislerinin yeşertilmesi, Trabzon’umuzun daha iyi tanıtılması ve ilimizin marka bir şehir haline gelmesi konusunda her türlü çabayı başta belediyemiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile gerçekleştirmenin azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu çerçevede yapılan işbirliği sayesinde son iki yıldır, bir şirketin yaşanılabilir kentler araştırmasında en üst sırada yer almaktayız. Bu tüm tarafların işbirliği sayesinde elde edilmiş bir başarıdır” dedi.
YEŞİL KARTLA İLGİLİ YENİ UYGULAMALAR
Yeşil kartta hayata geçirilen yeni uygulama hakkında da bilgiler veren Vali Kızılcık, muhtarları vatandaşlara konu hakkında gerekli bilgileri de vermelerini isteyerek, “Vatandaşlarımızın hizmetlerden yararlanabilmesi için evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Bunun en büyük sunucuları sizlersiniz. Bu işi Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Belediyemizle ortaklaşa yürütmekteyiz. İşte kurumlar böyle bir işbirliği gerçekleştirerek temel hedef olan insana hizmet etmeyi amaçlıyor. İnsana hizmet edebilmek için ayrıcalık peşinde koşmanın hiçbir anlamı olmadığını bildiğimiz için böyle bir işbirliği içerisindeyiz. Bu konuda bugüne kadar gösterdiğiniz hassasiyetin daha da üstünde hassasiyet göstererek, çağdaş bir devlete uygun hizmete yardımcı olmanızı istirham ediyorum. Yeşil kart hususunda bir değişiklik oldu. Yeşil kartlıların takibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yapılacaktır. Geçiş dönemi içerisinde de Sağlık Müdürlüğümüze bir talimat vererek 3 ay süre zarfında kendilerinin destek olmaları talimatını verdim. Bu konuda gerekli bilgilendirmeleri de yapmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.


TESİSLER ÖĞRENCİLERİN KULLANIMINDA
Olimpiyatlar nedeniyle kazandırılan tesislerin öğrencilerin kullanımına açıldığını kaydeden Vali Kızılcık, gençlerin de faydalanması için muhtarlara önemli görev düştüğüne işaret ederek, “Olimpiyatlar nedeniyle ilimize kazandırılan tesislerden okullarımızda bulunan öğrencilerimizin istifade edebilmeleri için çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizi tesislere taşıyoruz. Daha fazla talep olursa onları da taşıyacağız. Gençlerin buradan istifade edebilmeleri için sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Belediye Başkanımız gençlerin tesisleri taşınma konusunda yardımcı olacağının sözünü verdiler. Geçen yıl bazı mahallelerimizde huzur toplantıları adı altında kahvelerde yaptığımız toplantılarda gördüğüm kadarıyla, gençlerimiz kahvelerde vakit öldürüyorlar. Gençlerimiz zamanının önemli bir kısmını daha yararlı değerlendirmesi kendileri için daha faydalı olur. Bu konuda gerekli bilgilendirme ve organizasyonları yapmanızı talep ediyorum” biçiminde konuştu.


GÜVENLİKTE 24 SAAT ESASI
Güvenlik ve asayiş konusunda da 24 saat esasına göre hizmet anlayışında olduklarını belirten Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Her mahallenin sokağına polis koyamıyoruz. Bu çağdaş bir yaklaşım da olmaz. Biz polis devleti değil, demokratik bir devletiz. Vatandaşımıza birileri yanlış yaptığı zaman buna müdahale eder ve yakalanmaları için gerekli çalışmayı başlatırız. Diğer illerden farklı bir şekilde mobil karakol ve polis merkezi uygulaması başlattık. ‘Siz bizim evimizi mi gözetliyorsunuz’ şeklinde farklı tepkiler geldi. Biz hukuka aykırı bir şekilde takibat yapmıyoruz. Bu zaten suçtur. Biz vatandaşımızın yanındayız ve onlara hizmeti en kısa zamanda sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu konuda bizlere muhtarlar olarak yardımcı oldunuz. 2012 bütçesinde de İl Genel Meclisimiz araç alımı için belirli bir miktar parayı ayırdılar. Trabzon’umuzda güvenlik ve asayişin en üst noktada sunulması için 24 saat emrinizde olduğumuzu belirtmek isteriz”


MUHTARLARIN YANINDAYIZ
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da yapılan çalışmalara hakkında bilgiler verdi ve muhtarların yanında olduklarını belirtti.Konuşmaların ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya ve muhtarlar sıkıntılarını Vali Kızılcık ile paylaştılar.