Yeni yılın ilk dakikalarını Gümüşhane Devlet Hastanesi ve Köprübaşı Polis Merkezi'nde geçiren Vali Mayda'ya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel eşlik etti. Vali Mayda ve Yüksel, ilk olarak 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek buradaki çocuklarla bir süre sohbet etti ve onlara çeşitli hediyeler verdi.
Ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Mayda'yı burada Başhekim Op.Dr. Gürol Şen ve Hastane Müdürü Hami Özçubukçu karşıladı. Personelin yeni yılını kutlayan Vali Mayda, daha sonra acil serviste yatan hastaları ziyaret etti. Sırası ile çocuk ve göğüs servisini gezerek uyumayan hastalarla bir süre sohbet eden Vali Mayda, çocuk servisindeki çocuklara da hediyeler verdi.
Göğüs servisinde ziyaret ettiği 85 yaşındaki Zühtü Şenel'in elini öperek, halini hatırını soran Vali Mayda, Şenel'e acil şifalar istedi. İlerleyen yaşına rağmen Vali Mayda ile uzun süre sohbet eden Şenel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



YENİ DOĞAN DEPREMZEDE EZGİ'YE ZİYARET
Vali Mayda ve beraberindekiler, daha sonra Van'da meydana gelen depremin ardından Gümüşhane'deki yakınlarının yanına gelen Bağlan Ailesi'nin yeni doğan bebeğini ziyaret etti. Doğum servisinde gerçekleşen ziyarette ailenin 3.çocuğu olan 1 günlük Ezgi Bağlan'ı seven Vali Mayda, ailenin hatırını da sorarak bir ihtiyaçlarının olup olmadığını öğrendi. Mayda, babaannesinin kucağındaki minik Ezgi'ye oyuncak bebek hediye etti.
Hastane ziyaretinin ardından Köprübaşı Polis Merkezini ziyaret eden Vali Mayda, yeni yıla burada girdi. Beraberindeki heyet ve kendisini takip eden gazetecilerin yeni yılını kutlayan Vali Mayda, 2012 yılının Gümüşhane için kamu yatırımları açısından büyük bir atılım yılı olacağını söyledi.

"2012 ATILIM YILI OLACAK"
Burada yaptığı açıklamada yeni yılın herkeste bir umut ve beklenti oluşturduğunu kaydeden Vali Mayda, "İnşallah önümüzdeki yıl hem ilimiz, hem ülkemiz açısından refah, mutluluk, sağlık dolu bir yıl olur. Ben bütün halkımıza 2012 yılının sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Sağlıklı, sıhhatli, mutluluk ve refah içinde bir yıl diliyorum." dedi.

2012'NİN PROJELERİNİ AÇIKLADI
Gümüşhane'de kamu hizmetleri açısından önümüzdeki yıl itibarı ile büyük atılımlar gerçekleşeceğini müjdeleyen Vali Mayda, 2012 yılının, adını gümüşten alan Gümüşhane için "altın" yıl olacağını söyledi. Mayda, "Gerek duble yolların tamamlanması, gerek Harşit Çayı'nın ıslahı ile ilgili projeler ve turizmle ilgili önemli çalışmalarımız olacak. Süleymaniye Mahallesi'nin turizme açılması, yolunun yapılması ve kayak merkezinin açılmasının yanısıra iki mağaramızı da turizme açacağız. Akçakale mağaramız ve
Kırklar mağaramızı 2012 yılında turizme açmayı planlıyoruz. Akçakale mağarasını mukavemet desteği ile faaliyete geçireceğiz. İlimizin turizmini geliştirme açısından Trabzon'la entegre bir turizm çalışması bekliyoruz. Yaylalarımızın turizme daha etkin bir şekilde katılması, yollarının açılması, mümkün olanlarının asfalta kavuşturulmasına yönelik çalışmalarımız olacak."