Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem değerlendirme, 2. dönem hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitimi Müdürlüğü yöneticileri ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.  
 
Gerçekleştirilen toplantıda 1. yarıyıla ilişkin eğitim-öğretim yılı çalışmaları değerlendirilirken, geçen hafta açıklanan TEOG-1 sınavı ilimiz bazında istatistik verilerle değerlendirildi.
 
Ayrıca toplantıda 2. dönem eğitim –öğretim yılı için çeşitli planlamalar yapılarak, öngörülerde bulunuldu.
 
2016-2017 eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılının başarılı bir şekilde geçtiğinin söyleyen Vali Yavuz, “Bugün burada 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci yarıyıl ve ikinci yarıyıla hazırlık çalışmalarının değerlendirmesini yapıyoruz. İkinci dönemin daha başarılı olması için bizlere neler düştüğü noktasında görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.
 
Vali Yücel Yavuz’un konuşmasının ardından il ve ilçe milli eğitim müdürlerininde görüş alışverişinde bulunduğu toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.