Mesleğe başlama serüvenini  anlatan Öztürk, 1976 yılında yurt dışında  bulunduğu dönemde babasının ehliyet alması konusunda  ısrarcı olması sebebiyle istemeyerek de olsa ehliyet kursuna kayıt yaptırdığını söyledi. 
Babasına  "Ben erkek çocuğu muyum ehliyet neyime gerek" diye ağladığını ancak babasının  ısrarından vazgeçmediğini ifade eden Öztürk, "Her gün ağlaya ağlaya kursa gidiyordum. Ehliyet almak hiç mi hiç istemediğim bir şeydi. Ama yapabileceğim bir şey de yoktu. Ağlayarak gittiğim eğitimler sonunda ehliyetimi aldım" dedi. 
Yurt dışından Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra eşinin maaşının geçimlerine yetmediğini ve çalışmak zorunda olduğundan dolayı çeşitli kurum ve kuruluşlara iş başvurusunda  bulunduğunu belirten Öztürk, "Şuan çalıştığım ehliyet kursuna da iş başvurusunda bulunmuştum. O dönem eğitmen olarak görev yapabilmek için eğitim düzeyi ve ehliyetinizin bulunması yeterliydi. İş başvurumun  kabul edilmesi sonrasında çalışmaya başladım. 22 yıldır da bu işi yapmaktayım" diye konuştu . 

GİZLİCE AĞIR VASITA EHLİYETİ ALDIM
Çalıştığı kursun ağır vasıta eğitmeninin bulunmadığını bunun için eğitimlerin verilemediğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: 
"Yurt dışında  bulunduğum dönemde babamla  Türkiye'ye gidiş geliş yaptığımız sıralarda yolda ağır vasıta kullanan kadınlar dikkatimi çekerdi. O dönemde hoşuma da gitmişti açıkçası. Neden olmasın- dedim ve ağır vasıta ehliyeti alıp eğitmenlik işini bu kulvarda yürütmeye karar verdim. İş yeri sahibim bu duruma şiddetle karşı çıktı. Ama erkek eğitmenlerde dahil hiç kimsede ağır vasıta eğitimi verecek alt yapı yoktu. Patronumdan habersiz bir başka kursa kayıt yaptırdım ve ehliyetimi aldım. Bu dakikadan sonra ağır vasıta eğitimi verebilmek için gerekli diğer hususların tamamlanması için gayret gösterdim. İşin sonunda patronun karşısına çıktığımda bu kadar sinirleneceğini bende tahmin etmiyordum ancak bu duruma kendisi zamanla alıştı ve 22 yıldır ağır vasıta sürücü adaylarına ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim veriyorum." 



KURSUN TEK AĞIR VASITA EHLİYETİNE SAHİP KIŞİSİ
Sürücü belgesi almak isteyen ağır vasıta şoför adaylarının kendisini ilk gördüklerinde endişeye kapıldıklarını ancak, geçen bir kaç eğitim seansı sonrasında endişelerinin yersiz olduğunu fark ettiklerini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:  "Eğitimlerin ilk dönemlerinde büyük sıkıntılar çektim. Beni gören kursiyerlerin tedirginlikleri açıkça belli oluyordu. Ancak yılmadan işimi en iyi şekilde yapmaya kararlıydım. Öyle de oldu. 22 yıldır otobüs, kamyon ve tır gibi ağır vasıta araçların ileri sürüş teknikleri konusunda insanlara bir şeyler katmaya gayret gösteriyorum. Babamın zoruyla aldığım ehliyetin bir gün ekmek kapım olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi. Yaşadıklarım bana büyüklerin sözünün asla yabana atılmaması gerektiğini gösterdi. Çalıştığım kursta tek ağır vasıta ehliyeti olan eğitmen benim. Bu da inanılmaz güzel bir duygu. Erkek işidir kadın yapamaz olgusunu kırmanın sevincini hep yaşadım. Her kadına da tavsiye ederim." 

İşini severek yapmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizen evli bir çocuk annesi Öztürk, eğitmenlerin performanslarına yönelik kursiyerler arasında yapılan anket sonuçlarında kendisinin verdiği eğitimlerin büyük beğeni toplaması sonucunun çıkmasının da kendisini ayrıca mutlu ettiğini kaydetti. 
Kursiyerlerden İsa Uğurlu, Öztürk'ü eğitmen olarak karşısında gördüğünde ilk önce çok şaşırdığını, içinden bu işin olmayacağını geçirdiğini belirterek, 
"Kendisini ilk gördüğümüzde endişe yaşadık. Ancak geçen bir kaç eğitim seansı sonrasında o endişelerimizin yersiz olduğunu anladık. Hacer hanım çok iyi bir eğitmen. Aracın kullanımı konusunda her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Biz kendisinden çok memnunuz" dedi. 
Bir başka kursiyer, Ozan Demiröz ise Öztürk'ü aracın başında gördüğünde tedirginlik yaşadığını ve "ne bilecek te ne öğretecek-" diye içinden geçirdiğini vurgulayarak, "Eğitimler başladığında gördüğüm bu eğitimlerin sadece erkekler tarafından verilebileceği düşüncesinin yanlışlığı oldu. Bu işi bir bayanında gayet iyi yapabildiği kanaatine sahip oldum" diye konuştu.