ABD’nin New Mexico Eyaleti’nde polisler 3 yaşındaki kayıp çocuğu ararken, ağır silahlarla korunan bir eve denk geldi. Ancak evin içindeki yaşam, silahların görkemiyle alâkasızdı. 11 çocuk ve 5 yetişkin, kirli bezleri kıyafet gibi kullanacak kadar sefalet içindeydi. Aç ve susuz çocukların kaldığı yerde su ya da elektrik de yoktu. Yiyecek olarak da yalnızca birkaç patates ve bir torba pirince rastlandı.

Çöplüğe benzeyen evde yaşları 1 ile 15 arasında değişen 11 çocuk bulan polislerden Şerif Jerry Hogrefe, “30 yıldır bu işi yapıyorum, böyle bir şey görmedim. İnsanlar medeniyetten uzak yaşıyor ama böyle de olmaz! En üzücü yaşam koşulları ve yoksulluğa şahit oldum” dedi.


Şerif Hogrefe, evin içindeki birinden geldiğini düşündükleri ihbar üzerine olay yerine gittiklerini söyledi. Aralık ayından beri kayıp olan 3 yaşındaki Abdulgani Wahhaj’ı da o bölgede aradıkları için operasyonu hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çocukların sosyal hizmetler tarafından koruma altına alındığını belirten Hogrefe, evde bulunan 5 yetişkinden silahlı iki adamın gözaltına alındığını kaydetti. Çocukların anneleri olduğu tahmin edilen 3 kadın ise serbest bırakıldı.

Kayıp olan 3 yaşındaki Abdulgani Wahhaj’ın evde bulunamadığı da açıklandı.