5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, ilave puan uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki 30 Mayıs 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının eki kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımladı.

Buna göre, 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olan ilave 6 puanlık bölgesel sigorta prim teşvikinin süresi, 31 Aralık 2021'e uzatıldı.

Uzatma kararı, 51 il ve 2 ilçeyi kapsayacak şekilde 1 Ocak 2021'den itibaren yürürlüğe girdi.,

51 ilin içerisinde yer alan Trabzon'da da karar sevinçle karşılaştı.

MİLLETVEKİLİ BALTA'DAN TEŞEKKRÜR

Trabzon milletvekillerinden Muhammet Balta, ''Konuyu yakınen takip ettiğimiz "Sigorta Prim Teşvikinin" süresinin uzatılmısı kararı için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a başta olmak üzere emeği geçen herkese Trabzon adına teşekkürlerimi sunuyorum. Trabzon'muzda yeni yatırımlar inşallah bundan sonra da artarak devam edecektir!'' dedi.

Milletvekili Salih Cora ise, ''Trabzon ilimizde üretim ve istihdamı artırmak için 5510 sayılı Kanundaki “5 puanlık” indirime ilave olarak sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden “ilave 6 puan” olarak uygulanmakta olan SİGORTA PRİM TEŞVİKİNİN süresi uzatılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve Aile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız sn Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendiye teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandı.