Geçen yıl 267 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı maratona bu yıl için 330 yerli ve yabancı sporcu elektronik ortamda kayıt yaptırdı. Kayıtların sona ereceği 18 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'a kadar sporcu sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.
Pazar günü yapılacak 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratona 1 Alman, 2 Moldovya, 4 Kenya, 7 Gürcistan, 3 Etopya, 1 Ukrayna,1 Fas’lı olmak üzere 19 yabancı sporcu kayıt yaptırdı. 17. Halk koşusuna ise 300 sporcunun katılması bekleniyor. Halk koşusu ve maraton için kayıt yaptıracak sporular Trabzon Belediyesi'ne ait Cemal Kamacı Spor Merkezi'ne 18 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'a kadar başvurularını yapabilecekler.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yapılan "Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" hakkında bilgi verdi.
Belediyede yapılan basın toplantısına İl Gençlik Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı, Belediye Meclis Başkanvekili Nusret Onur, Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, O.Gökhan Bali, Hüseyin Turan ve Cengiz Çolak katıldı.
Başkan Gümrükçüoğlu, her yıl yapılan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun Trabzon'un tanıtımına önemli katkı yaptığını belirterek, " Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 32.'si 19 Şubat Pazar günü koşulacak. Maraton için şimdiye kadar 330 yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtlar Cumartesi günü saat 17.00'a kadar devam edecek. Şu ana kadar yapılan kayıtlara bakılırsa Trabzon yarı maratonu rekor bir katılımla koşulacak. Kayıt süresi sona erene kadar bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Trabzon yarı maratonuna katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonlu vatandaş ve sporcuların katılacağı "17. Halk Koşusu" yarışmasının da Pazar günü yapılacağını belirterek, Trabzonluların bu yarışmaya ilgi göstereceğine inandığını söyledi.
İl Gençlik Spor Müdürü Cemalettin Yazıcı ise Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek gelecek yıllarda maratona daha fazla sporcunun katılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşusu Pazar günü saat 09.30'da sahil Emperyal üst geçidi altından başlayacak. Yıldızlı mevkiinden dönecek sporcular belediye eski binası önünde yarışı tamamlayacak. Yarışmada 18-39 yaş bay bayan sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000, dördüncüye 500, beşinciye 300, altıncıya ise 200,7,8,9,10'cu olan sporculara ise 100'er dolar ödül verilecek.
Maratona katılan veteran bay-bayan sporculara ise 11 kategoride para ödülü verilecek. Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 TL para ödülü verilecek.
Pazar günü 09.00'da Sahil İkram Sofrası karşısından başlayacak halk koşusunda dereceye giren bay-bayan sporculardan birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200, dördüncüye 150, beşinciye ise 100 TL para ödülü verilecek.