61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da 22 yıldır berberlik yapan Mesut Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyitende düzenlediği basın toplantısı ile Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına adaylığını koydu. Ekibiyle birlikte basının karısına çıkan Aydın, "Bize değişim gerek" sloganı ile yola çıktıını açıkladı. 

22 yıldır bu meslekte görev yapan ve işletmesi bulunan bir kişi olduğunu belirten Aydın, projelerini de açıkladı. 
Aydın, "Berberlik ve kuaförlük bir sanattır. Sanatımızı hep birlikte hak ettiği yere taşıyacağız.22 yıldır bu meslekte görev yapan, işletmesi bulunan biri olarak Berberler ve Kuaförler Odası Başkan adaylığımı açıklıyorum. "Bize değişim gerek" sloganıyla yola çıktık. Meslek odamızı diğer odalar içerisinde hak ettiği yere getirmek istiyoruz" dedi 
Mevut Başkanın metal yorgunluğu bulunduğunu ileri süren Aydın, "Mevcut Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. ancak 33 yıl görev yapmanın getirmiş oludğu bir metal yorgunluk mevcuttur. Biz de değişim anlayışı ve meslektalarımızla birlikte yönetmek için aday olduk. 

Meslek taşlarımızın ciddi mesleki ve sosyal sorunları vardır. Projeleri bir yaklaşımla bu sorunların üzerinden gelebileceğimize inanıyorum. Ben demiyeceğiz, biz diyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin katılımcı olduğu, yeni bir ruh, yeni bir heyecanla hizmet etmek, şeffaf bir yönetim anlayışını odamıza kazandırmak için aday oldum. 
Sık sık meslektaşlarımızla birlikte olacağım. Demokratik tercihine saygı duyduğum meslektaşlarımı ayırmadan el ele, gönül gönüle bir seçim yapmak istiyoruz. Bu ayrımın olmadığının inşallah en güzel göstergesi seçim sonrası ilk iş olarak yapacağımız birlik ve beraberlik yemeğimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.


 
Aydın, bazı projelerini ise şu şekilde açıkladı: 
"➢ Esnaf odaları Birliği tarafından her yıl alınan ücretin üzerine odamız tarafından alınan tarife parası alınmayacaktır.
➢ Pazar günü çalışılıp çalışılmayacağı konusu da dahil olmak üzere her türlü karar birlikte alınacaktır.
➢ Esnaf Kefalet Kooperatifi ile işbirliğine gidilip destekleyici krediler alınması sağlanacaktır.
➢ Belediyelerimizle yakın işbirliği gidilecek, üyelerimizin mevcut durumları korunacak, aynı bölgede yeni işlerine bu anlayışla onay verilecektir.
➢ Mülkü odamıza ait olacak bir bina görev süremiz sonuna kadar kazandırılmış olacaktır.
➢ Belediyemizle kullanılan su tarifelerinin indirilmesi için çalışma başlatılacaktır"