Dağınıksu Mahallesi'nde İsmail Çolak'a ait evin yanında yer alan dev kaya kütlesi, 15 gün önce hareket etti. Mahallenin üst kısmında bulunan ve aşağıda kalan evleri tehdit eden kaya kütlesinin arka kısmında yaklaşık 10 santimetre açıklık oluştu. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgede inceleme yapan İl Özel İdaresi'nce görevlendirilen jeoloji mühendisleri, yaklaşık 400 ton ağırlığındaki kaya kütlesinin her an kayabileceğini belirledi. Kayanın dinamitle parçalanmasının çevredeki evler açısından risk oluşturacağını göz önüne alan mühendisler, kırıcı vasıtasıyla parçalanması gerektiği yolunda görüş belirtti. Ancak o günden bu yana kaya parçalanmayınca kitlenin arkasındaki açılma devam etti.

'KAYA DURDU DURDU, YÜRÜDÜ'

Gündoğdu Belediyesi ekipleri, kayayı parçalamak için bir süre önce harekete geçti. 400 tonluk kaya kitlesini "Ne olur ne olmaz" diyerek önlem amacıyla Çelik halatlarla iki ağaca bağlayan belediye çalışanları, sonra da kompresörle kırmaya başladı. Evinin yanındaki kaya kitlesinin kısa süre önce hareketlenmeye başladığını anlatan İsmail Çolak, "Kaya durdu durdu, şimdi yürüdü. Yıllardır yerinden oynamadı. Şimdi hem benim hem de alt kısımda bulunan komşuların evleri için büyük tehlike oluşturuyor. Büyük korku yaşıyoruz. Hareket ederse bir çok eve hasar verir. İl Özel İdaresi bizimle ilgilenmedi. Gelip baktılar, gittiler. Sağ olsun belediye çalışma başlattı" dedi.

'ÇELİK HALATLARLA AĞAÇLARA BAĞLAYARAK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK'

Gündoğdu Belediye Başkanı Ak Parti'li Süleyman Yıldız ise beldede yakın bir tarihte büyük bir sel afeti meydana geldiğini hatırlattı ve bunun ardından da yer katmanlarında hareketler başladığını söyledi. Yıldız, "Bu kaya yılladır beri buradaydı. Ancak toprağa batıktı. Afetten sonra biraz daha yüzeye çıktı. Kayanın oturduğu yerde kaymalar meydana geliyor. Haliyle büyük tehlike oluşturuyor. Biz de kırılması için çalışma başlattık. 10 gün içerisinde parçalama işlemi tamamlanır. Çelik halatlarla ağaçlara bağlayarak gerekli tedbirleri aldık. Parçalama işlemi bittikten sonra buradaki insanlar rahat uyku uyuyacak" diye konuştu.